Egyéb kategória

Kiderült: csak 4 típusú ember létezik – ti melyik csoportba tartoztok?

Gondolkoztatok már valaha azon, hogy lehet-e típusokba sorolni az embereket, és ha igen, hány csoportba lehet osztani őket? Egy friss kutatás szerint csak négy – és ez a szám meghökkentően kevésnek tűnik.

vous - 2016.09.23.
Kiderült: csak 4 típusú ember létezik – ti melyik csoportba tartoztok?

A személyiségtípusokkal kapcsolatban már számos tanulmány és kutatás született, a Myers–Briggs-teszt szerint például mintegy 16-féle embertípus létezik. Ehhez képest jóval kisebb számmal rukkolt elő egy friss kutatás, ami szerint az emberiség 90%-a besorolható csupán négy (igen, NÉGY) alaptípusba. Titeket is nyugtalanít picit ez a gondolatmenet? Érthető! És hogy melyik ez a bizonyos négy típus? Az optimista, pesszimista, a bizakodó és a rosszindulatú. 

Forrás:
Pexels

A kísérletben 541 önkéntes vett részt, akiket a szociális döntéseik alapján vizsgáltak: a jelentkezőknek lehetőségük volt összedolgozni, vagy konfliktust kezdeményezni annak érdekében, hogy megoldják az adott problémát. Az eközben tanusított viselkedésük alapján a résztvevők 30%-a a rosszindulatú típusba volt sorolható, az összes többi kategóriába a jelentkezők 20-20%-a esett, míg a maradék 10%-ot nem tudták a feladatok alapján hova sorolni.

És hogyan jellemezhetjük közelebbről a négy embertípust a kutatás alapján?

A rosszindulatú: ameddig jobban teljesítenek másoknál, nem számít nekik, hogy mások mit érnek el.

Az optimista: hajlandók másokkal összedolgozni, ha felismerik, hogy mindenki számára ez a legjobb opció.

A pesszimista: elérhető célokat tűznek ki maguk elé, amikért nem kell különösebb kockázatot vállalniuk.

A bizakodó: mindig hajlandóak a csapatmunkára, attól függetlenül, hogy mit fognak közösen elérni.

Csajok, szerintetek ti melyik csoportba tartoztok?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.