Egyéb kategória

„Meg tudom tanítani, mi az a tisztelet” – Egy férfi őszintén beszélt arról, mi az apák feladata

Vannak bizonyos dolgok, amikre egy apa nem képes megtanítani a lányát. Ezalatt a tapasztalatokra gondolok. Vannak azonban olyan dolgok is, amikre viszont csak az apuka tudja megtanítani őket. Egy újságíró, Tom Burns most ezekről elmélkedett.

vous - 2020.06.15.
„Meg tudom tanítani, mi az a tisztelet” – Egy férfi őszintén beszélt arról, mi az apák feladata

Tom, a YourTango újságírója úgy gondolja, hogy például nem tudja megtanítani a lányát arra, hogyan barátkozon a többi kislánnyal. Nem tudja megtanítani neki, hogyan bánjon a saját testével, hiszen nincsenek tapasztalatai. És azt sem tudja megtanítani neki, hogy mit jelent nőnek lenni a mai, modern társadalomban, mert egyszerűen nem tudja.

Az apukák elképesztő tanárok, de egy dolgot sosem taníthatnak meg a lányuknak: hogy hogyan legyenek hölgyek. Hogy tudná ezt megtanítani egy férfi? Egy nőnek SOHA nem mondhatja meg egy férfi, hogy mit jelent nőnek lenni.

Soha nem fogom kritizálni a lányom, mert nem nőies, vagy megkérni őt, hogy viselkedjen úgy, mint egy hölgy, mert honnan tudnám én, hogy mit jelentenek ezek a szavak?

kislány apuka

Forrás:
pixabay

Ez pedig rendben is van így, hiszen ott vannak az anyák, a nagymamák és a nővérek, akik pótolják az apa „hiányosságait”. De mi az, amire egy apa taníthatja a kislányát? – teszi fel a kérdést Tom.

Rengeteg dologra. Szerelem, empátia, olvasás, írás, hogy hogyan kell vezetni, továbbá az összes X-Men nevét és szupererejét 1963 óta. De ami a legfontosabb, meg tudja tanítani a kislányát arra, hogyan kezelik a férfiak a nőket, hiszen a kislány nap mint nap látja, hogy bánik egy apa a feleségével. Ez tehát egy apa állandó feladata.

Forrás:
pixabay.com

Nem tudom megtanítani neki azt, mit jelent nőnek lenni, de azt meg tudom tanítani neki, hogy mit várjon el a férfiaktól, megtanítom neki, mi az a tiszetlet, úgy, hogy hagyom, hogy minden egyes nap megfigyeljen engem. Ez az, amit egy apa tehet.

De mi van, ha elrontom? Valószínűleg úgy lesz – írja Tom. – De a végére remélhetőleg a kitartás meghozza a gyümölcsét, és tisztelni fogják őt a férfiak, és ő is tisztelni fogja őket.

Azért, mert látja, hogy én hogyan viselkedtem a feleségemmel. Sőt nemcsak a feleségemmel, hanem bármelyik nővel, az édesanyámmal, az iskolás barátnőivel, az idegen nőkkel, akikkel találkozom az utcán – ez a módja annak, hogy egy apa megmutassa a lányának, mit jelent a tisztelet. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.