Lélek

Tartós kapcsolatra vágytok? Akkor sportoljatok együtt a pasitokkal!

Jártok edzeni? Érzitek, hogy napról napra egészségesebbek vagytok, és kényelmesebb a bőrötökben élni? Nos, mi lenne, ha azt mondanám, hogy még jobb lenne, ha párosban edzenétek a pasitokkal?

vous - 2016.09.10.
Tartós kapcsolatra vágytok? Akkor sportoljatok együtt a pasitokkal!

A Women'sHealth szakértője szerint ugyanis közelebb juthattok a boldog örökkéhez, hogyha együtt izzadtok a teremben. Rhonda Milard párterapeuta gyakran tanácsolja az egymástól eltávolodó pároknak, hogy töltsenek több időt együtt egy közös program keretében, így ugyanis jobban egymásra hangolódhatnak, és visszatalálhatnak egymáshoz. Miért ne lehetne ez a közös program az edzés? Soroljuk is az érveket mellette! 

Egymásra hangolódtok

A közös edzés komoly összehangolódást jelent. Figyelnetek kell egymásra, hogy együtt tudjatok működni, megosszátok egymás között a feladatokat. Ehhez nagyon finom nonverbális kommunikáció is elég, apró jelzések, amikből máris értitek, mire van szükség, mennyit bír a másik. Mindezt felerősíti bennetek a közös küzdés a súlyzókkal.

Együtt edzés = több szex

A szakértők szerint edzés közben jobban felfigyelünk a másik erejére, és előbukkannak azok a fizikai jelek, amelyek felkorbácsolják a vágyat: zihálás, szapora szívdobogás, izzadás. Ezek bizony abból a primitív evolúciós ösztönből erednek, hogy minden nő valahol az alfa-hímet keresi és akarja maga mellett tudni. Nos, ez edzés közben, az erőhatárok próbálgatásával eléggé a felszínre bukkan. Ez is csak azt bizonyítja, hogy nem feltétlenül a szép pasikkal lehet jó a szex… 

Forrás:
iStock

Minketten úgy érzitek, támogatva vagytok

Közös célért dolgoztok, így kölcsönösen támogatjátok egymást az elérésében. Motiváció és inspiráció vagytok egymás számára, ami előrevetíti azt, hogy megerősödtök abban is, hogy mindig számíthattok egymásra. Nem csak edzésben, az élet más területein is.

Magabiztosabbak lesztek, és kevésbé féltékenyek

Edzés közben rengeteg endorfin és dopamin hormon termelődik, ami boldogabbá és magabiztosabbá tesz. A testetek alakulása is megdobja az önbizalmatokat, ezáltal pedig a féltékenységetek is alábbhagy, hiszen nem hasonlítgatjátok magatokat másokhoz.

Ami pedig a párterápiát illeti, itt belekukkanthattok egy pár életébe, akik hétről hétre elmesélik, hogyan alakította az életüket a párterapeuta, és milyen problémákkal néztek szembe.

Ajánlott cikkek