Lélek

Tartós kapcsolatra vágytok? Akkor sportoljatok együtt a pasitokkal!

Jártok edzeni? Érzitek, hogy napról napra egészségesebbek vagytok, és kényelmesebb a bőrötökben élni? Nos, mi lenne, ha azt mondanám, hogy még jobb lenne, ha párosban edzenétek a pasitokkal?

vous - 2016.09.10.
Tartós kapcsolatra vágytok? Akkor sportoljatok együtt a pasitokkal!

A Women'sHealth szakértője szerint ugyanis közelebb juthattok a boldog örökkéhez, hogyha együtt izzadtok a teremben. Rhonda Milard párterapeuta gyakran tanácsolja az egymástól eltávolodó pároknak, hogy töltsenek több időt együtt egy közös program keretében, így ugyanis jobban egymásra hangolódhatnak, és visszatalálhatnak egymáshoz. Miért ne lehetne ez a közös program az edzés? Soroljuk is az érveket mellette! 

Egymásra hangolódtok

A közös edzés komoly összehangolódást jelent. Figyelnetek kell egymásra, hogy együtt tudjatok működni, megosszátok egymás között a feladatokat. Ehhez nagyon finom nonverbális kommunikáció is elég, apró jelzések, amikből máris értitek, mire van szükség, mennyit bír a másik. Mindezt felerősíti bennetek a közös küzdés a súlyzókkal.

Együtt edzés = több szex

A szakértők szerint edzés közben jobban felfigyelünk a másik erejére, és előbukkannak azok a fizikai jelek, amelyek felkorbácsolják a vágyat: zihálás, szapora szívdobogás, izzadás. Ezek bizony abból a primitív evolúciós ösztönből erednek, hogy minden nő valahol az alfa-hímet keresi és akarja maga mellett tudni. Nos, ez edzés közben, az erőhatárok próbálgatásával eléggé a felszínre bukkan. Ez is csak azt bizonyítja, hogy nem feltétlenül a szép pasikkal lehet jó a szex… 

Forrás:
iStock

Minketten úgy érzitek, támogatva vagytok

Közös célért dolgoztok, így kölcsönösen támogatjátok egymást az elérésében. Motiváció és inspiráció vagytok egymás számára, ami előrevetíti azt, hogy megerősödtök abban is, hogy mindig számíthattok egymásra. Nem csak edzésben, az élet más területein is.

Magabiztosabbak lesztek, és kevésbé féltékenyek

Edzés közben rengeteg endorfin és dopamin hormon termelődik, ami boldogabbá és magabiztosabbá tesz. A testetek alakulása is megdobja az önbizalmatokat, ezáltal pedig a féltékenységetek is alábbhagy, hiszen nem hasonlítgatjátok magatokat másokhoz.

Ami pedig a párterápiát illeti, itt belekukkanthattok egy pár életébe, akik hétről hétre elmesélik, hogyan alakította az életüket a párterapeuta, és milyen problémákkal néztek szembe.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.