Lélek

Így érik el a nők, hogy a pasik azt csinálják, amit ők akarnak

Noha tőlem távol áll (szerintem), tény, hogy létezik az a jelenség, amikor a nők irányítják és manipulálják a férfiakat, hogy pontosan azt tegyék, amit ők szeretnének. És tudják, hogyan kell csinálni úgy, hogy a férfiak ne vegyék észre...

vous - 2016.12.29.
Így érik el a nők, hogy a pasik azt csinálják, amit ők akarnak

Your Tango szerzője egészen pontosan négy módját gyűjtötte össze a női manipulációnak, persze, ennél jóval több létezik, de most legyen ennyi elég. Bevallom őszintén, én képtelen vagyok ilyen eszközökkel élni, sokkal egyszerűbb és tisztább játéknak érzem azt, hogy megkérem a párom valamire egyenesen, és megbeszéljük, hogy az kivitelezhető-e. Mondjuk ha egy kapcsolatban már túl sokat kell manipulálni, ott már baj van, egy jó kapcsolatban kellene működnie az egyenlő adok-kapok viszonynak.

Ettől függetlenül rengetegszer voltam már tanúja a manipulációnak, tehát nem mese a jelenség, tényleg létezik, és a most következő négy a leggyakoribb formája.

Úgy kezelik a pasit, mint egy gyereket    

Amikor egy nő úgy beszél egy felnőtt férfihoz, mintha hétéves lenne, az nem cukiskodás, hanem valamit akar. Ha adott esetben nem bízik abban, hogy a pasi jól elmosogat vagy beteszi a mosást, akkor lépéseket tesz azért, hogy hajszálpontosan azt csinálja, amit ő szeretne. Tehát, ahelyett, hogy hagyná, hogy a pasi a maga módján megcsinálja a feladatokat, elkezdi bombázni más apró teendőkkel, sürgetve, hogy csinálja.

Mondjuk nekem erre van egy tök egyszerű mondatom: Légyszi, inkább én kimosok. Pont. 

Objektum doboz

A hallgatás-taktika

A nők ninjamesterek ebben. Ha valamit nagyon akarnak, és a pasik nem hajlandók – vagy nem bírnak rájönni – megtenni, akkor nemes egyszerűséggel hallgatnak. Órákig. A pasik ettől becsavaodnak, ez olyan nekik, mintha az idegeiket nyiszálnák egy hegedűvonóval és ezer szellem visítana a fülükbe fejhangon, szóval azonnal elkezdik faggatni a nőt, hogy mit csináljanak, vagy nekiállnak dolgokat csinálni, hogy a nő végre megszólaljon.

A nő pedig ilyenkor – amikor a pasi nem látja – elégedetten dorombol, mint egy macska.

Hízelgés

Elég hatékony taktika, az a lényege, hogy a nő fogja a férfi azon kompetenciáját, amire éppen szüksége van és jól körbedicséri, majd köt hozzá egy feladatot. A pasi pedig azzal az érzéssel csinálja meg, hogy ő a legnagyobb macsó a világon.

Példamondat:

Drágám, én annyira nem értek a kütyükhöz, nem vagyok olyan zseni, mint te. Újra tudnád a gépem telepíteni?

A pasi belesétál, a csapda pedig máris bezárult.

Objektum doboz

Összehasonlítás másokkal

Ez elég ronda egy taktika, amikor alapjában véve megszégyenítik a pasit. Ha például azt szeretnék, hogy szereljenek meg valamit, vagy járjanak el kondizni, de a pasi nem akar, akkor tűzsorozatot adnak le a férfi egójára.

Hát, a szomszéd Peti rendszeresen jár edzeni, baromi jól is néz ki, a Juci meg múltkor mesélte, hogy az Andris mennyire ügyes a ház körül, mindent megjavít… 

Ezzel, amellett, hogy a férfi egóját a sárba tiporjátok, feltüzelitek benne a versengést. Felveszi majd a kis tornacuccát, eliramodik kampányszerűen edzeni, estére pedig az utolsó csöpögő csap is jobb lesz, mint újkorában, mert Peti meg Andris elmehet a búsba, ő azért jobb annál a két anyámasszony katonájánál.

Ajánlott cikkek