Egyéb kategória

Fizetett szabadság menstruáció idejére – egy lépés az emberibb munkahelyek irányába, vagy két lépés vissza?

Ha veletek is előfordult már, hogy összegömbölyödve sziszegtetek a kanapén a hónapnak azon a bizonyos napján és véreztetek, mint a meglőtt őz, talán örömmel – esetleg némi irigységgel – üdvözlitek annak a bristoli cégnek a döntését, amely első nyugat-európai országként keblére ölelte az Ázsia egyes részein évtizedek óta hatályban lévő menstruációs távollét politikáját. Ennek lényege, hogy a nőnek a ciklus kezdetén külön fizetett szabadság jár, hogy otthon pihenhessen. Jól hangzik, ugye? Pedig több ezzel a gond, mint hinnétek...

vous - 2016.09.07.
Fizetett szabadság menstruáció idejére – egy lépés az emberibb munkahelyek irányába, vagy két lépés vissza?

A The Guardian adott hírt először arról a brit cégről, amely a nőknek fizetett szabadságot ad a menstruáció idejére, majd a témát – érthető módon – az egész világ felkapta. Többek közt mi is írtunk róla.

Tény, hogy nem sok nő létezik, aki ne szenvedett volna még – legalábbis élete bizonyos szakaszában – menstruációs fájdalmak miatt, és ne kívánta volna, hogy a puha ágyban maradhasson egész nap, forró vizes palackkal  a hasán. Vannak nők, akik egyáltalán nem tapasztalnak ilyenkor fájdalmat, másoknak elég egy-két pirula a kellemetlen tünetek csökkentésére, vannak viszont olyan nők is, akik ilyenkor ülni is alig képesek, fájdalmaikat pedig a legerősebb receptre kapható gyógyszerek sem csökkentik.

Egy friss kutatás szerint a legerősebb menstruációs fájdalom súlyosabb, mint a szívinfarktussal járó tünetek, és ezt bizonyos betegségek – például az endometriózis, a PCOS – tovább komplikálja. Ha így áll a helyzet, akkor a fizetett szabadság a menzesz idejére mindenképpen jó dolog, nem? Nos, az igazság az, hogy sajnos nem. Nézzük csak, miért.

A menstruációs szabadság tovább mélyíti a férfiak és a nők közti bérkülönbséget

Nőként az ember épp a méhe körüli spekuláció miatt szenved hátrányt a munkaerőpiacon: fiatal nőként ott a veszélye annak, hogy szülni fog, ez pedig sokba kerülhet a cégnek. Ha ez már megtörtént, a nő a kevésbé terhelhető munkaerő: otthon marad a gyerekkel egy ideig, esetleg korábban el kell kérdezkednie miatta délutánonként, vagy kevésbé tud koncentrálni az, aki otthon is kénytelen helytállni.

A fizetett menstruációs szabadság mindennek tetejében azt jelenti, hogy a nő kevesebbet dolgozik havonta, mint a férfi, tehát kevesebbet is termel, vagyis kevesebbet ér, következésképp kevesebb bér jár neki.

Már ha egyáltalán felveszik: egy ilyen helyzetben ugyanis nyilvánvalóan jobban megéri egy férfikollégát választani az állásinterjún, hiszen vele kevesebb a baj, és hosszú távon jobban is lehet rá építeni a bevett sztereotípia szerint.

Forrás:
iStock

Stigmatizálja a menstruáló nőt: mintha nem lenne felelősségre vonható a döntéseiért

Épp eleget szenvedünk attól, amikor mély sóhaj kíséretében halljuk: „na, már megint megvan neki, ne szóljatok hozzá”, „döntsünk inkább holnap, a főnöknek szerintem megint megjött”. 

Néhány ember hajlamos úgy tenni, mintha a menstruáló nő nem volna ura a cselekedeteinek, és a hónap bizonyos napjain kevésbé lenne kompetens, mint máskor.

A valóság ehhez képest az, hogy a menzesz nem betegség, hanem egy teljesen természetes jelenség, még ha sokak esetében kellemetlen, sőt: fájdalmas tünetekkel is járhat. Ezek a tünetek nem tesznek egy vezetőt alkalmatlanná a komoly döntésekre, és rendkívül kártékony tovább mélyíteni a menstruáló nők mentális állapotához kapcsolódó szexista sztereotípiákat.

600

Piros betűs szabadságok a világ minden pontjáról

Japánban 1947, Indonéziában 1948 óta kapnak fizetett szabadságot a nők a pirosbetűs napokon (ez havonta két napot jelent). Koreában a nők szintén jogosultak erre, ugyanakkor plusz bért kapnak, ha nem élnek törvény adta jogukkal. A Fülöp-szigeteken minden nő kiveheti ezt a szabadságtípust is, ilyenkor a bérük felét kapják meg. Tajvan kormánya évi három pirosbetűs napot ad női alkalmazottjainak, Oroszországban és Hongkongban pedig egyelőre törvényjavaslatként van jelen a fizetett menstruációs távollét koncepciója.

Erősen diszkriminatív: ellenségeskedést szülhet a munkahelyen

Hol a határ? Milyen rendszeres, illetve bizonyos időközönként előforduló egészségügyi probléma az, amely feljogosítja az alkalmazottat arra, hogy fizetett szabadságot vegyen ki a kellemetlen tüneteire hivatkozva?

Az allergiások a szezonális allergia kezdetétől fogva a végéig szabadságra jogosultak?

Az asztmások később járhatnak be dolgozni, hogy elkerüljék a reggeli csúcsot az utakon, szmogriadó esetén pedig egyáltalán nem kell bemenniük?

Mi van azokkal, akiknek reumájuk van: esős, nyirkos időben nekik is jár a pihenés?

Ha ez adott, akkor mi történik a tartós, krónikus betegséggel, illetve fogyatékkal élőkkel? Nekik is elég szólni, hogy ma éppen rosszabbak a tüneteik, mint tegnap, ezért otthon maradnak inkább?

Mi a helyzet a hosszú ideig diagnózis nélkül maradó stresszbetegségek esetén?

Ha a menstruációs fájdalom indokolja az otthonmaradást, miért nem ugyanez a helyzet a várandósság miatti reggeli rosszullétnél, a vetélés, abortusz utáni lábadozásnál, illetve a menopauza hőhullámai esetén?

Hol a határ, és ki mondja meg, hogy kinek a kellemetlen tünete, esetleg súlyos fájdalma érdemel több együttérzést a munkaadó részéről?

Ez így természetesen abszurdum.

A gyakorlati megvalósítás a magánéletbe való durva beavatkozással jár(hat)

A fizetett menstruációs szabadságot bevezető bristoli cég tavasszal azt kommunikálta, hogy így hozzák szinkronba a munkát az emberi szervezet természetes működésével. A kérdés adja magát:

ki és hogyan igazolja, hogy a nőnek mikor van meg a menzesze?

Különösen akkor, ha szabálytalan ciklusról, illetve a menstruációt befolyásoló kezelés mellékhatásairól van szó, elvégre nem minden nőnek pontos, 28 napos a ciklusa, és nem is mindenkinél tart ugyanannyi ideig a menstruáció. Vajon a rendszer önbevallásos alapon működne, esetleg az üzemorvos bizonyos időközönként szúrópróbaszerű nőgyógyászati vizsgálatot rendelne el?

Nem kizárt, hogy hamar eljönne az idő, amikor a kőkemény, kompetitív multik menstruációs igazolást kérnének alkalmazottjaiktól, különösen, ha azok szabálytalan ciklussal rendelkeznek. Az ilyesfajta adatokból persze arra is lehet következtetni, szed-e fogamzásgátló tablettát a nő: ha nem, de házas, akkor máris kevesebbet ér a cég számára, hiszen bármikor teherbe eshet?

Ha mindebbe belegondoltok, máris láthatjátok: a menstruációs szabadság talán jól hangzik, és egy ronda, véres napon igazán jól jönne néha, de igazából több a hátránya, mint az előnye.

Ennél lényegesen emberibb és kevésbé diszkriminatív lenne, ha mindenhol egységesen több fizetett betegszabadságot ajánlanának nemtől függetlenül – amit aztán mindenki saját belátása szerint kivehetne, ha a helyzete úgy kívánja.  

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.