Egyéb kategória

Készítsetek aranyozott antik tükröt, ami a szobátok ékszere lesz!

A hozzátok legjobban illő tárgyak mindig azok lesznek, amiket ti magatok készítetek. Ezen felül többet fog érni bármi másnál, hiszen a saját kezetek munkája is benne van. Most abban segítek nektek, hogyan varázsoljatok antikolt hatásúvá egy egyszerű fakeretes tükröt.

vous - 2016.09.06.
Készítsetek aranyozott antik tükröt, ami a szobátok ékszere lesz!

A legtöbb ember inkább az egyszerűbb megoldást választja, és a boltok polcairól veszi le a dizájnos termékeket, ami valljuk be, nem túl olcsó. Azonban némi kreativitással sokat spórolhattok. Például ha szeretnétek egy igazán szép tükröt, akkor válasszátok a natúr fakereteset és a segítségemmel hipp-hopp elkészíthetitek a sokkal trendibb antik hatású változatát. Munkára fel!

Amire szükségetek lesz:

  • Fakeretes tükör
  • Ecset 
  • Szivacs
  • Barna festék
  • Arany, óarany, bronz akril festékek (hobbiboltból)

Így készíthetitek el:

Fessétek le a keretet a választott barna festékkel – nem kell a tökéletességre törekedni, hiszen ez csak egy alap lesz, amire a többi festék kerül majd. Ha megszáradt, akkor fogjatok egy szivacsot és a durvább oldalára vigyetek fel az ecsettel egy kis aranyfestéket. Ezt követően a szivacsot nyomkodjátok rá, húzogassátok a kereten, amíg szépen eldolgozzátok. Aztán ezt ismételjétek meg a többi festékkel is! Hibázni nem lehet, minél jobban tetszik nektek, annál jobb, csupán ennyi a titka. Ha pedig végeztetek a festéssel, már csak várnotok kell, hogy megszáradjon és már mehet is a falra.

Én is kipróbáltam már, a tesóm kapott tőlem egy ilyen alkotást az egyik szülinapjára:

Forrás:
Barna Boglárka

De ne aggódjatok, az Insta is arról tanúskodik, hogy nem nagy kunszt elkészíteni:

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Címkék: #antik #diy #fa #tükör
Ajánlott cikkek