Egyéb kategória

Vizsgáljátok meg a kezeteket! Ezt jelenti a fehér félhold a körömötökön

Ha szeretitek a körmötöket lakkozni, vagy manikűröket csináltatni géllakkból és műkörmöt viselni, akkor nem sokszor találkozhattok az eredeti körmötökkel. Pedig néha jobban jártok, ha megvizsgáljátok, mert a fehér kis félhold a körömágynál sok mindent elárulhat az egészségetekről!

vous - 2022.01.07.
Vizsgáljátok meg a kezeteket! Ezt jelenti a fehér félhold a körömötökön

A körmötök alján lévő fehéres kis félhold nem csupán egy dizájneleme a testeteknek, hanem ennek a kis részünknek is van jelentése. Ha alaposan megnézitek, akkor mindig változik, ahogy a testünk minden része, de ez a holdacska az egészségetekről is ad egy kis visszajelzést. Jin Soon Choi, aki világsztároknak készít manikűröket, elárulta a Popsugarnak, hogy mi is ez a kis félhold és mire érdemes figyelni vele kapcsolatban. 

1. Eredete

A  holdacska nem más, mint a körmötök azon része, ahol a bőrtől elválik a szaru, a körömágy részét képezi. Ez a többségnek a hüvelykujján látszik a legjobban, míg a kisujjon nem mindenkinek. 

2. Egészség

Az egészséges embereknek 8–10 holdacskája látszik és a körvonala élesen elhatárolódik. Az ősi kínaiak megfigyelték a körmükön a változásokat, amikből következtetéseket vontak le az egészségi állapotukról. Amikor gyenge az immunrendszeretek és megkörnyékezett egy betegség titeket, a félhold elhalványulhat, vagy teljesen el is tűnhet több ujjatokon is. Ha pedig meggyógyultok, minden visszaáll az eredeti formájába.

Forrás:
instagram.com

3. Étkezés

A körmök egészségének megőrzése is fontos, ezért Jin azt tanácsolja, hogy a táplálkozásotokba minél több sötétzöld zöldséget, halolajat és magvakat építsetek be. Ezen kívül nagyon fontos, hogy kívül-belül hidratáltak legyetek, használjatok kéz- és körömápoló krémeket, valamint ne feledkezzetek el a napi 2-3 liter folyadék beviteléről.

4. Manikűr

Amikor visszatoljátok az elhalt körömágybőrőtöket a megfelelő eszközökkel, óvatosan végezzétek ezt, különben megsérthetitek a körömágyat, ami később a lenövő részeken látszik majd. Ezért érdemes szakemberre bízni a manikűrözést. 

Forrás:
pixabay.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.