Egyéb kategória

Vizsgáljátok meg a kezeteket! Ezt jelenti a fehér félhold a körömötökön

Ha szeretitek a körmötöket lakkozni, vagy manikűröket csináltatni géllakkból és műkörmöt viselni, akkor nem sokszor találkozhattok az eredeti körmötökkel. Pedig néha jobban jártok, ha megvizsgáljátok, mert a fehér kis félhold a körömágynál sok mindent elárulhat az egészségetekről!

vous - 2022.01.07.
Vizsgáljátok meg a kezeteket! Ezt jelenti a fehér félhold a körömötökön

A körmötök alján lévő fehéres kis félhold nem csupán egy dizájneleme a testeteknek, hanem ennek a kis részünknek is van jelentése. Ha alaposan megnézitek, akkor mindig változik, ahogy a testünk minden része, de ez a holdacska az egészségetekről is ad egy kis visszajelzést. Jin Soon Choi, aki világsztároknak készít manikűröket, elárulta a Popsugarnak, hogy mi is ez a kis félhold és mire érdemes figyelni vele kapcsolatban. 

1. Eredete

A  holdacska nem más, mint a körmötök azon része, ahol a bőrtől elválik a szaru, a körömágy részét képezi. Ez a többségnek a hüvelykujján látszik a legjobban, míg a kisujjon nem mindenkinek. 

2. Egészség

Az egészséges embereknek 8–10 holdacskája látszik és a körvonala élesen elhatárolódik. Az ősi kínaiak megfigyelték a körmükön a változásokat, amikből következtetéseket vontak le az egészségi állapotukról. Amikor gyenge az immunrendszeretek és megkörnyékezett egy betegség titeket, a félhold elhalványulhat, vagy teljesen el is tűnhet több ujjatokon is. Ha pedig meggyógyultok, minden visszaáll az eredeti formájába.

Forrás:
instagram.com

3. Étkezés

A körmök egészségének megőrzése is fontos, ezért Jin azt tanácsolja, hogy a táplálkozásotokba minél több sötétzöld zöldséget, halolajat és magvakat építsetek be. Ezen kívül nagyon fontos, hogy kívül-belül hidratáltak legyetek, használjatok kéz- és körömápoló krémeket, valamint ne feledkezzetek el a napi 2-3 liter folyadék beviteléről.

4. Manikűr

Amikor visszatoljátok az elhalt körömágybőrőtöket a megfelelő eszközökkel, óvatosan végezzétek ezt, különben megsérthetitek a körömágyat, ami később a lenövő részeken látszik majd. Ezért érdemes szakemberre bízni a manikűrözést. 

Forrás:
pixabay.com
Ajánlott cikkek