Egyéb kategória

Ne legyen belőletek idegesítő turista! – így viselkedjetek külföldön

Nemrég Szlovákiában nyaraltam, ahol az apartman tulajdonosa elmondta, minket, magyarokat mindig nagy szeretettel fogadnak, de van pár nemzet, akiket kizárnak a vendégváró listájukról. Nos, lányok, az, hogy augusztus utolsó hete van, nem jelenti azt, hogy ne mehetnétek még egy utolsó nyári vakációra. Ha pedig van időtök és nem tagadjátok meg magatoktól az utolsó nyaralás lehetőségét, akkor se essetek bele az idegesítő turisták szerepébe egy másik országban!

vous - 2016.08.25.
Ne legyen belőletek idegesítő turista! – így viselkedjetek külföldön

Fogadjunk, hogy ti is számtalan olyan esetbe botlotok, hogy a legalapvetőbb és éppen ezért a legidegesítőbb turista-kérdésekkel találjátok szembe magatokat. Gondolom, ti sosem esnétek ebbe a hibába kirándulóként, de hogy biztosra menjetek, nézzétek meg, mit érdemes megtennetek ahhoz, hogy a vakáció zökkenőmentes legyen és ne aggassák rátok az „idegesítő külföldi” címkét.

Figyeljetek oda a helyi viseletre!

A csomagolásnál különösen érdemes arra figyelnetek, hogy ne rakjatok oda olyan öltözéket, ami máshol mondjuk túlzottan ellentmond a helyi viseletnek. Nyilván azt senki nem kéri, hogy húzzatok hidzsábot, de ha kell, takarjátok el a vállatokat és ne mutogassátok magatokat feltűnően!

Forrás:
pexels.com

Tanuljatok meg néhány alapkifejezést az adott nyelven!

Nem kell megtanulnotok hirtelen a nyelvet, de ha az alapkifejezésekkel tisztában vagytok, az máris egy jó pontot jelent a helyieknél. Hihetetlen rossz, amikor odajönnek hozzátok segítséget kérni, és csak a saját nyelvükön beszélnek, igaz? Legalább nézzétek ki a szótárból, mi az, amit kerestek, hogy könnyebben tudjanak nektek segíteni!

Hagyjatok borravalót!

Ne legyetek kicsinyesek, hagyjatok borravalót a hotel dolgozóinak, esetleg a pincéreknek az étteremben! Bár nem biztos, hogy a borravaló bevált szokás az adott országban (a Távol-Keleten például nem az), de ha valami olyan dolgot a szobában hagytok, amire tényleg nincs már szükségetek – egy kis nasi, vagy amit nem tudtok már elvinni –,  örömmel fogja eltölteni az ott dolgozó munkaerőt. 

Arról pedig, hogy hogyan ne viselkedjetek egy recepción, itt olvashattok!

Megtanítunk összecsomagolni a nyárra – Tuti holmik fesztiválra, strandra és utazáshoz Megtanítunk összecsomagolni a nyárra – Tuti holmik fesztiválra, strandra és utazáshoz

Megtanítunk összecsomagolni a nyárra

Ha ti is utáltok nyáron a szobában ücsörögni, ne fogjátok vissza magatokat: menjetek strandolni, utazzatok, fesztiválozzatok. De bármelyiket is választjátok, ne felejtsétek el magatokkal vinni azokat a holmikat, amikre biztosan szükségetek lesz. És hogy mik ezek? Csomagolás-kisokosunkból mindent megtudhattok, kattintsatok IDE érte!

Ajánlott cikkek