Egyéb kategória

Ne dobjátok ki a kávézaccot! Szuper dolgokra használhatjátok fel

Felkeltek, főztök egy kávét, a zaccot pedig még azzal a mozdulattal öntitek is ki a kukába... Szinte mindenki végigcsinálja ezt a rutint reggelente, pedig az elhasznált kávézaccot még rengeteg módon fel lehetne használni. Mutatok nektek belőle párat, hátha változtattok a beidegződésen.

vous - 2016.08.20.
Ne dobjátok ki a kávézaccot! Szuper dolgokra használhatjátok fel

Abban biztosan különbözik a véleményünk, hogy milyen a tökéletes csésze kávé, de van a kávéfogyasztásnak egy bizonyos pontja, amit mindannyian ugyanúgy csinálunk: mind kiöntjük a kukába a zaccot, pedig az elhasznált kávéőrlemény még azután is tele van jótékony hatással, miután már megittuk az első bögre ébresztő nedűt. Ráadásul pénzt spórolhattok a felhasználásával, és teljesen természetes is. Lássuk csak, mi mindenre jó!

1. Távol tartja a bogarakat

Csak kevesen tudják, hogy a hangyák ki nem állhatják a kávé illatát, szóval máris megvan a természetes szer, ami távol tartja őket a konyhától. Csak hagyjátok megszáradni a zaccot, és szórjatok belőle egy keveset azokba a sarkokba, ahol közlekednek. Ezenkívül kis batyukba téve beakaszthatjátok a ruhásszekrényekbe is, ugyanis a molyok sem kedvelik annyira a kávét, mint mi!

2. Semlegesíti a kellemetlen szagokat a hűtőben

Kávézaccal a kellemetlen szagok ellen is fel lehet venni a harcot. Ehhez szintén várjátok meg, ameddig megszárad, és egy kis tálban tegyétek a hűtőbe vagy a mélyhűtőbe: többet nem fogad majd kellemetlen szagok egyvelege, mikor kinyitjátok az ajtaját!

Forrás:
iStock

3. Boldoggá teszi a növényeiteket 

A kávézacc tele van magnéziummal, nitrogénnel, kalciummal és káliummal – szóval lényegében tökéletes műtrágya gyanánt. Ha a reggeli kávéból származó zaccot mostantól nem a kukába, hanem a virágcserepekbe öntitek, a növényeitek biztosan hálásak lesznek a változásért – írja a LittleThings. Ráadásul elijeszti a kártevőket is, mivel nemcsak a hangyák, hanem a csigák is utálják a kávészagot. A földigilisztákat cserébe odavonzza, akik a kertészek legjobb barátai! 

4. Jót tesz a bőrnek és a hajnak is

Lehet, hogy magatoktól soha nem jutna eszetekbe kávézaccal mosakodni, pedig a szemcsék nyugtatják és fényesítik a bőrt: miután megvagytok a szappanozással, csak dörzsöljétek be lágyan vele a kívánt területet. Egyébként a hajnak is jót tesz! Ehhez öntsetek rá forralt vizet, hogy újra kávé legyen belőle – persze ez az adag már nem a csészébe kerül majd. A sampon és balzsam használata után mossátok át vele a hajatokat: extrafényes lesz tőle! 

A zacc egyébként a karikákat is eltünteti a szemünk alól, ugyanis még az elhasznált zaccban is marad valamennyi koffein, ami összehúzza a pórusokat, és eltünteti azt a feketés árnyalatot, ami a sok korán keléstől ragadt ránk.

Nos, még mindig ki akarjátok dobni a zaccot?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.