Egyéb kategória

Ananász gazdaságosan – így használjátok fel szőröstül-bőröstül!

Kit ne csábított volna a friss ananász látványa és illata a boltban, amikor tudjuk, hogy frissen sokkal finomabb és egészségesebb, mint a konzerv, cukrozott változat? Aztán inkább mégsem vesszük meg, mert őszintén szólva elég gazdaságtalan, nagy részét el kell dobni, hogy az élvezhető gyümölcshúst kinyerhessük. Egészen mostanáig, mutatjuk, hogyan használható fel szőröstül-bőröstül egy egész ananász!

vous - 2018.08.19.
Ananász gazdaságosan – így használjátok fel szőröstül-bőröstül!

Friss, érett, édes és lédús ananászba harabni olyan, mintha hirtelen egy trópusi álomutazásba csöppennénk, ráadásul ma már jó illatos, érett példányokat is találunk belőle. Viszont azt is tudjuk, hogy viszonylag vastagon kell hámozni, hogy megszabadítsuk a szúrós héjtól és az úgynevezett szemektől, ráadásul a belseje is nagyon makacs, túlontúl rostos ahhoz, hogy élvezhető legyen, így pedig legalább a felét ki kell dobni.

A jó hír, hogy nem kell, egy kis trükkel ezt is felhasználhatjuk, sőt még a koronáját is elültethetjük, ami ha termést nem is hoz, szobanövénynek szépséges!

Hogyan válasszunk ananászt?

A legfontosabb az ananász vásárlásánál, hogy olyan gyümölcsöt válasszunk, aminek a levélzete, vagyis a koronája friss, ép és zöld, a levelek feszesen állnak, még akkor is, ha nem feltétlenül akarjuk mag elültetni, ez garantálja ugyanis, hogy friss belül a húsa is. A sárgább, érettebb példányok illatosabbak, érdemes tehát megszimatolni, és mivel utóérő, ezért a konyhapulton néhány napot még hagyhatjuk, hogy még édesebb legyen.

Ha már megvan, hogyan használjuk fel? Ide kattintva ezt is megtudhatjátok! >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek