Egyéb kategória

Kisebb eséllyel híznak el az introvertáltak, mint az extrovertáltak – micsoda?!

Ha introvertáltak vagytok, és kicsit irigykedtek az extrovertáltakra, mert nagyobb elánnal élik az életüket, és olyan nagy közösségi emberek, akkor ideje, hogy most ők irigykedjenek rátok egy kicsit. Kiderült ugyanis, hogy bizonyos szempontból jobban megéri introvertáltnak születni.

vous - 2016.08.15.
Kisebb eséllyel híznak el az introvertáltak, mint az extrovertáltak – micsoda?!

Hiába vannak bizonyos helyzetek, melyeket kerülnötök kell introvertáltként, és hiába ismernek félre benneteket gyakran, azért van három nagyon jó oka is annak, hogy szeressétek önmagatokat introvertáltan. Lássuk csak!  

Kisebb eséllyel híztok el

A tanulmányok szerint ez azért van, mert az introvertáltak sokkal nagyobb valószínűséggel hallgatnak a belső hangjukra, mint az extrovertáltak. Emiatt pedig felismerik, mire van szükségük, és elkerülik a túlevést. A kutatók ezt úgy bizonyították, hogy extrovertált és introvertált gyerekeket kértek meg arra, hogy szedjenek maguknak az előttük lévő gabonapehelyből. Észrevették, hogy az extrovertáltak 33 százalékkal többet raktak maguknak, mint az introvertáltak. Valószínűleg azért, mert az introvertáltak a belső igényeikre hallgattak, míg az extrovertáltak cselekedeteit a tál nagyságának látványa irányította, nem az, hogy mennyire éhesek.

Forrás:
pexels

Jobban és többet alszotok

Mivel az extrovertáltak általában szociálisabbak, sokkal tovább maradnak fenn egy baráti társasággal vagy egy buli miatt. Gyakrabban tapasztalják az alváshiány hatásait, azért, mert sok a szociális helyzetben átélt inger és lefárasztja őket. Az introvertáltak már immunisak a sok ingerre, mivel érzékenyebbek rájuk, és folyamatosan érzékelik, akkor is, ha nincsenek társaságban. Így hozzászoktak, és nem viseli meg őket annyira. Emiatt pedig kipihentebbek az extrovertáltaknál.

Sokkal jobban átélitek a jelent

Mivel sokkal érzékenyebbek az introvertáltak az ingerekre, ezért jobban megélik a pillanatot és a jelent. Jól űzik a mindfulness technikát, ezzel szemben az introvertáltak figyelmét sok külső inger vonja el a belső érzésektől. Emiatt a zárkózottabb típusú emberek pontosan tudják, mit éreznek, mit szeretnének, és hozzájuk illő hobbit választanak.

Ajánlott cikkek