Egyéb kategória

Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok: 2012 után ismét győzött kardvívásban

Szilágyi Áron négy év elteltével sem talált legyőzőre! A 2012-es londoni olimpián került a kardvívás trónjára, és most, 2016-ban sincs ez másként, hiszen magabiztos győzelemmel zárt a férfikardvívás döntőjében!

vous - 2016.08.11.
Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok: 2012 után ismét győzött kardvívásban

Közel két óra pihenés után került sor ma éjszaka a férfikardvívás döntőjére, ahol a regnáló bajnok az amerikai olimpikonnal, Daryl Homerrel álhatott fel a pástra. Áron az egész nap során picit ingerültebbnek tűnt, mint azt tőle megszokhattuk, de ez talán megbocsátható egy immáron KÉTSZERES OLIMPIAI BAJNOKNAK! A mérleg nyelve végig Áron felé billent, aki végül 15 : 8-ra verte vetélytársát, így bezsebelve második ötkarikás aranyát.

Szilágyi Áron még 2012-ben Londonban, nyakában az aranyéremmel

Szilágyi Áron még 2012-ben Londonban, nyakában az aranyéremmel
Forrás:
Facebook / Szilágyi Áron
Szilágyi Áron most, 2016-ban Rióban, az aranyéremmel a nyakában

Szilágyi Áron most, 2016-ban Rióban, nyakában az aranyéremmel
Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség

Az edző is értékelt

Decsi András – aki korábban maga is vívott – 2015-ben Áron kérésére tért vissza hazánkba, és azóta folyamatosan készítette fel Rióra az olimpikont. Nos, a rengeteg befektetett munka ma meghozta gyümölcsét. Az edző tömören így értékelt:

Objektum doboz

Az éremtábla a győzelem után

Szilágyi Áron aranyérmének hála Magyarország már a negyedik helyre ugrott fel a tabellán:

Forrás:
Wikipédia / 2016. évi nyári olimpiai játékok

Ami tegnap sajnos nem sikerült Imre Gézának, az ma Szilágyi Áronnak igen, aki így harmadikként csatlakozott az 2016-os aranyérmesek táborához Szász Emese és Hosszú Katinka után.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.