Egyéb kategória

Segítség! Vérpöttyös a bugyim, pedig nem menstruálok!

A menstruáció magában egy olyan biológiai jelenség, amitől minden nő kiborul. Senki nem szeret magzatpózban kucorgás miatt kihagyni egy hétvégi napot a menstruációja miatt, de ez van, túléljük. Ennél csak az vált ki nagyobb parát a nőkben, ha menstruációs napokon kívül letolják a bugyit, és észrevesznek néhány, nem oda illő pirosas, barnás foltot. WTF?!

vous - 2016.08.12.
Segítség! Vérpöttyös a bugyim, pedig nem menstruálok!

A pecsételő vérzés, más néven barnázás elég gyakori jelenség a nőknél. A legtöbben megijednek tőle, mert szokatlan, és rémisztő gondolatokat kelt az ember lányában. Ezt igyekszem most eloszlatni bennetek a Women'sHealth segítségével, hiszen hogyan másképp győzhetnétek le a félelmet ez iránt a jelenség iránt, mint hogy megismeritek azt? Itt vannak az okok, amire gyanakodhattok, ha ilyesmit tapasztaltok a fehérneműtök tájékán.

Terhesek vagytok

A kismamák réme a pecsételő vérzés terhesség alatt, pedig igazán nem kellene tőle túlzottan félni. Az idegesség többet árt, mint ezek a kicsi barnás pacák. A terhesség első trimeszterében ugyanis kifejezetten gyakran fordulnak elő ezek a foltok, így nem szabad rögtön a vetélésre gondolni. Azonban ha nem terveztetek babát, és menstruáción kívül tapasztaljátok ezt a tünetet, akkor érdemes erre is gondolnotok, és vennetek egy terhességi tesztet.

Forrás:
iStock

Nem jó gyógyszert szedtek

Több gyógyszer is kiválthat ilyen reakciót a testetekből. Ilyenek például a vérhígító gyógyszerek, de a csodálatos ginkgo biloba is bír vérhígító hatással. Azonban ha a legújabb fogamzásgátlótok szedése közben, után tapasztaljátok a barnázást, akkor jelezzétek a nőgyógyászotoknak, valószínűleg nem a számotokra megfelelőt szeditek. 

Valamilyen betegség áll a háttérben

Könnyen lehet, hogy valamilyen nemi betegség áll a háttérben. Ha szex után észlelitek ezt a pecsételő vérzést, akkor chlamydiára, gonorrheára érdemes gyanakodnotok. Ezek, és a HPV is gyulladást okoznak a méhnyakon, aminek egyik tünete a vérzés menstruációs időszakon kívül. Pánikolnotok azért nem kell, ezek mind kezelhetőek, ha gyorsan orvoshoz fordultok velük.

Spirált használtok

Ha spirált használtok, akkor az szabálytalan vérzéshez vezethet. A felhelyezés után jelentkezhet pecsételő vérzés, de ezzel nincsen baj, amennyiben pirosasból barnásra vált. A jó hír, hogy idővel a cserék után rövidül ez a pecsételő időszak, és könnyebb a csere is. Amiatt nem kell aggódni, hogy biztosan elmozdult a helyéről, azt nemcsak vérzés jelezné, hanem fájdalom is.

Kicsit durva volt a szex

A heves szexuális együttlét közben könnyen sérülhet a hüvelyetek, ebben az is közrejátszhat, ha nem nedvesedtetek be eléggé. Így ugyanis apró szakadások jelenhetnek meg a hüvely falán, és némi csepp vért is hozhat magával. Komoly bajotok ebből nem lesz, csupán hagynotok kell regenerálódni, legközelebb pedig szóljatok nyugodtan, ha nem vagytok heves, lepedőszaggató hangulatban.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.