Egyéb kategória

5 dezodormítosz, aminek minden nő simán bedől

Mi az, amit ha nyaraláskor elfelejtetek magatokkal vinni, akkor újat vesztek? Nem, nem a bikinire gondolok, bár nyilván az is egy ilyen dolog. A dezodor. Azt hiszem, mindannyiótok kínosan ügyel rá, hogy reggelente precízen lekenje, lefújja a hónalját, mert ha nem, akkor... nos, kevés olyan kínos dolog van, mint mikor a buszon kellemetlen szagok állnak egy pasi és egy csaj kibontakozó szerelme közé.

vous - 2016.08.10.
5 dezodormítosz, aminek minden nő simán bedől

A dezodorparáknak már szenteltem egy külön cikket, mert legalább annyi bosszúságot tudnak okozni, mint a reggeli „és most mit vegyek fel?” idegölő percek. Ám azt tudtátok, hogy a kedvenc dezodorotokat valószínűleg teljesen félreismertétek? Van ugyanis pár dolog, amit rosszul tudtatok szagűző kis kedvencetekről.

1. Ha találtok egy tökéletes darabot, örökké azt használjátok

Ez mind szép és jó, és mindannyian ismerjük már azt az érzést, amikor ráleltek A parfümre, AZ arckrémre, A dezodorra. Azokra, amelyeket aztán soha, de soha nem akartok kiadni a kezetekből. A baj ezzel mindössze az, hogy cserélni KELL. Kell, mert a szervezetetek hozzászokik, így egy idő után nem lesz hatása a kedvenc dezodorotoknak. Ez azt jelenti, hogy úgy félévente jó, ha lecserélitek. 

Objektum doboz

2. A férfiak és a nők csak a számukra gyártott dezodort használhatják

Igazából nem. Mind a női, mind a férfidezodorok összetevői ugyanazok. A különbség csak a csomagolásban és az illatanyagokban van. 

3. Mindenkinek szüksége van dezodorra

Furcsa, de nem. Vannak ugyanis emberek, akikben van egy olyan gén, ami azt a csodát adja a szervezetnek, hogy kevésbé szagosan izzadnak. Egyébként ti is kideríthetitek, hogy bennetek is megvan-e ez a gén. Ha a fülzsírotok töményebb és szagos, akkor erőteljesebb szagot árasztotok magatokból izzadáskor, azonban ha alig van fülzsírotok, és száraz, akkor a szerencsésebb csoportba tartoztok. Szintén ezt a tesztelési módszert ajánlja az a lány is, aki kipróbálta, milyen az élet dezodor nélkül.

Objektum doboz

4. A 24 órás védelem valóban egész napon át tart

Ne egyétek meg azt, amit a dobozokra írnak. Szépen hangzik, de nem igaz. Egy dezodor csak húsz százalékkal csökkenti az izzadást, az erősebb fajták pedig harminc százalékkal. Olyan, hogy nem izzadtok egész nap, nem létezik.

5. Minden egyes nap használni kell reggelente a dezodort

Valójában sokkal hatásosabb, ha este kenitek be a hónaljatokat alvás előtt. Ennek az az oka, hogy este a bőr szárazabb, és a verejtékmirigyek kevésbé aktívak, így az izzadásgátló könnyebben felszívódik és kifejti hatását, mint reggel.

Apropó, tévhitek, ugye nem rontottátok el az egészséges táplálkozásotokat ezekkel a tévhitekkel? És a gyönyört sem kergetitek ilyen orgazmusmítoszok alapján, ugye?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.