Egyéb kategória

Titkok, amiket SOHA ne tartsatok magatokban!

A világ tele van titkokkal. A titkok kézről kézre járnak, néha több embernél megfordulnak. Vannak megmosolyogtató titkok, kedvesek, vannak nehezek, és vannak azok, amiknek nem szabad titoknak lenniük.

vous - 2016.08.09.
Titkok, amiket SOHA ne tartsatok magatokban!

Izgalmas lehet, amikor valaki megtisztel benneteket azzal, hogy rátok bíz egy titkot, és van, mikor emberi kapcsolatokat erősítenek ezek az elsuttogott információk, de bizonyos helyzetben hatalmas súlyként telepednek rátok. Éppen ezért, mikor indokolt, nyugodtan oldjátok fel a titok pecsétjét, és kürtöljétek világgá. Arra pedig itt a válasz, hogy mikor tehetitek meg ezt tiszta lelkiismerettel.

Ha valaki veszélyben van

Ha valaki elárulja nektek, hogy bajban van, bántalmazzák, vagy öngyilkos gondolatokat forgat a fejében, akkor semmiképpen ne tartsátok magatokban, bármennyire is kér benneteket. Ha valami baja esik az illetőnek, sokkal jobban megvisel majd benneteket, mint ha eláruljátok őt. Ki tudja, lehet, pár év múlva visszatér majd köszönetet mondani nektek.

Forrás:
pexels

Ha valakitől nem fair, hogy arra kér, tartsatok titkot

Előfordul, hogy kéretlenül is elárulnak nektek egy titkot, amit nem szerettetek volna tudni. Ezeknek a titkoknak általában nehéz súlya van, és nehéz elviselni. Ha úgy érzitek, hogy az illetőtől nem fair, hogy elmondta nektek, és arra kért, hogy hallgassatok róla, akkor bátran megszeghetitek a szavatokat.

Ha a titok kiderül, akkor több sérültje lesz

Klasszikus eset, amikor többen érintettjei a titoknak. Nehéz elviselni a tudatot, hogy történt valami, ami ha kiderül, több embert érint majd. Az ilyen típusú titkok előbb-utóbb kiderülnek, és sokan sírnak majd miatta. Nem lesz jó érzés azzal szembesülnötök, hogy voltaképpen hosszan támogattátok mások szenvedését azzal, hogy csendben maradtatok. Néhány fájdalmas dolgon jobb előbb túlesni, mint később. Így van ez a szakítással is…

Ha tudjátok, hogy ez valakinek fáj

Néha olyan emberek oszthatnak meg veletek titkokat, akik eldicsekednek azzal, hogyan bántanak másokat. Ne hallgassatok rájuk. Ha belefuttok egy bántalmazóba, aki mások kínzásában akar cinkostárssá tenni, vonjátok ki magatokat alóla! Szóljatok minél előbb valakinek, akár a bántalmazottnak, hogy valaki ármánykodik ellene. Egy pasi, aki azzal dicsekedik, hogyan alázza meg a barátnőjét, pont ilyen eset.

Forrás:
istock.com

Ha nem esik jól

Nem minden titok édes és mulattató. Vannak sötét titkok is, amelyeket nehéz magatokban tartani. Ha már úgy érzitek, hogy elviselhetetlen a tudat, ha már azon kapjátok magatokat, hogy depressziósak, levertek és stresszesek vagytok emiatt, gondolkodás nélkül tálaljatok ki!

Ha úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja az ingyenesen hívható 116-123 vagy a 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ajánlott cikkek