Világ

Hajdú Péter és Sarka Kata drámáján röhög a fél ország – tragédia, de nem baj?

A magyar médiát napok óta egyetlen egy téma élteti: Hajdú Péter és Sarka Kata tönkrement házassága. A celebpár történetéről és a média visszhangról vendégszerzőnk, Barok Eszter is kifejtette véleményét. 

vous - 2016.08.05.
Hajdú Péter és Sarka Kata drámáján röhög a fél ország – tragédia, de nem baj?

Lassan egy hete Hajdú Péter és Sarka Kata házasságának válságán röhög a fél ország: Hajdú Péter és Sarka Kata-emlékoldal, mémek tömkelege és megannyi epés megjegyzés kíséri a párkapcsolati tragédiát (már ha egyáltalán annak nevezhetjük). Persze, nem szép dolog más emberek nyomorúságán röhögni, ez tény. A szabály alól viszont talán kivételt jelent az a helyzet, amikor ez a más ember egész karrierjét embertársai nyomorúságára – és esetenként annak kigúnyolására – építette. 

A magyar bulvármédia egyik legarcátlanabb, cserébe viszont legalább csupán közepes tehetségű figurája múlt hét végén jelentette be, hogy „válságban a házassága”. Hajdú Péter, aki korábban élete szinte minden másodpercét élőben közvetítette, most Facebook-oldalán kérte kollégáit, hogy tartsák tiszteletben, egyelőre nem kíván beszélni a vele történtekről: „Megkérem a kollégákat és az újságírókat, hogy tartsák tiszteletben, hogy nem akarok róla beszélni. Volt idő, amikor örömmel osztottam meg életem boldog vagy kevésbé boldog pillanatait. Most viszont más a helyzet! Életem ezen szakaszát egyedül illetve a feleségemmel kell megoldanunk, nincs szükségünk sem a sajtóra, sem ellendrukkerekre. Köszönöm megértéseteket!” – írta.

Sarka Kata Hajdú Péter

Sarka Kata is megszólalt az üggyel kapcsolatban

Úgy tűnik, nyolc év házasság után Sarka Kata és Hajdú Péter komoly mélypontra jutott, állítólag Kata már el is költözött otthonról. A házaspár egyik ismerőse szerint feltűnően sok holmit pakolt ki a lakásból Hajdú Péter felesége, amíg a férje a Balaton Soundon mulatott. Hajdú Péter korábban már megerősítette a pletykákat, most pedig Sarka Kata is kitálalt. A cikket ITT olvashatjátok!

Egy ilyen drámai helyzetben persze érthető, hogy a celebvilág sem veszi félvállról a történteket. Puzsér „Minden-nő-csak-a-pénzre-hajt” Róbert például nagyon is helyesen rámutat arra, hogy eléggé groteszk dolog a média tiszteletteljes távolságtartását kérni akkor, amikor maga az érintett „egy évtizeden át kereskedett nyomorral, halállal, gyerekrákkal, gyásszal és szexuális erőszakkal a tévéképernyőkön”, ugyanakkor egy kis nőgyűlöletet sem hagy ki, ha már billentyűzetet ragadott: hosszú írásban boncolgatja a szakítás okát, majd arra a konklúzióra jut, hogy régtől tudja, Sarka Kata „az aranyásók egy magasan fejlett prototípusa”, Hajdú viszont nem egy kaliber Habonnyal, Vajnával és Rogánnal, hiába izeg-mozog ezekben a körökben, ezért aztán az asszonyka inkább egy nagyágyúra cserélné emberét most, hogy általa országos ismertségre tett szert, tehát megérett a helyzet a továbblépésre.

hajdú péter

Most amúgy nem csak Kata dobta Petit…

…hanem a TV2 is. Nem kér ugyanis a csatorna ősztől a Hajdú Péter vezette Showtime című műsorból, mivel állítólag rengetegbe kerül, viszont óriási bukta. Nem kizárt, hogy Hajdú cége, a Frizbi Entertainment Kft. idővel teljesen kiszorul a csatorna műsorkészítői közül. Úgy látszik, a nem épp empátiájáról híres celebműsorvezetőre mostanában rájár a rúd…

Ennél is tovább megy egy lépéssel Damu „Nőverő” Roland, aki egyenesen az isteni igazságszolgáltatás diadalát látja „Peti és Kata” frigyének hullámvölgyében. „A börtönből figyeltem, hogy nyalod fényesre a Vajna házaspár popóját. Miközben bezárva tartottak engem, te még akkor is megaláztál. Rossz oldalon álltál. Most az történik, hogy az Isten igazságot szolgáltat. (…) Te pedig legyél férfi és viseld méltósággal a sorsodat, mint ahogy ÉN tettem. Imádkozom érted” – próbálta megfogalmazni érzéseit a Facebookon közölt nyílt levelében, amelyet legalább kétszázszor újra megosztott a személyes profilján. Kemény szavak ezek egy embertől, akit nemi erőszak miatt ítéltek több év börtönbüntetésre, és máig naponta megragadja az alkalmat, hogy ártatlanságát bizonygassa.

Forrás:
Facebook/Hajdú Péter

Még szerencse, hogy barátok is vannak a szent család mellett a nehéz időben: Andy „Filmmágnás” Vajna például kölcsönlakással lepte meg a saját útját járni kívánó Sarka Katát, Berki „Főnárci” Krisztián pedig félmeztelenül mutogatja izmait a medencében, hogy bizonyítsa, milyen mélyen együttérez cimborájával, Hajdú Péterrel, akinek – ezt azért fontos tudni az ínség óráiban – ma már vékonyabb a dereka, mint az övé. Legalább ennyire önzetlen és figyelmes Pityinger „Dopeman” László, aki a Dopeman TV keretein belül „segítene” a párnak, s még akár egy kisebb pénzösszeggel – fejenként 2500 Ft-tal – is támogatná őket a békítőshow-jában való szereplésért.

Objektum doboz

Összességében véve tehát nehéz megmondani, hogy valóban tragédia-e a celebpár különválása, vagy inkább vérbő komédiáról van szó, mindenesetre a régi jó székely vicc jut eszembe az egész magyar médiát betöltő morális dilemmáról.

Eszerint új, román rendőrök kerülnek a székely faluba, s hogy kicsit elsajátítsák a számukra idegen magyar nyelvet, arra kérik az egyik helyi lakost, hogy ugyan magyarázza már el, mi a különbség a „tragédia” és a „baj” szó között, mert hát ők mindent egyszerűen csak „problémának” hívnak a nyelvükön. „No, figyeljen, elmagyarázom” – mondja erre a bölcs székely bácsi. „Ha én gyüvök le a Hargitáról, és elvétem a kanyart, aztán beborulok a szekérrel az árokba, akkor a fa elgurul, egész napi munkám oda. Ez ugye baj, de nem tragédia. Na most, ha holnap mondjuk maguk a kollégáival ugyanazon az úton elvétik a kanyart, bebucskáznak az árokba, és nyakukat szegik, hát az a tragédia…” – kicsit elgondolkozik, aztán felderül az arca: „…viszont egyáltalán nem baj”…  

Javasoljuk, ezt a gondolatot mindenki ossza be magának, ha Hajdúékról van szó, de közben azért tessék kíméletesen viccelődni, hiszen még két ilyen jól fejlett egóval rendelkező embernek is lehetnek nehéz pillanatai, nem is beszélve a gyerekeikről.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek