Egyéb kategória

Megvan, miért érezzük magunkat szomorúnak szex után

Ha hiszitek, ha nem, a szex utáni szomorúság valóban egy létező átmeneti állapot. Nem csak hébe-hóba történik meg, ez egy komoly társadalmi „probléma”, ami lehet, hogy veletek is megesett már. De mégis mi lehet az oka?

vous - 2016.08.04.
Megvan, miért érezzük magunkat szomorúnak szex után

Még fel sem ocsúdtunk a tényből, hogy eredetileg a női orgazmus nem az élvezetről szól, máris itt egy újabb érdekes fejlemény, aminek még külön nevet is adtak: a közösülés utáni szomorúság. De hogy miért történik ez meg? A prolaktin hormonok a ludasak! A nőknek ezekre a hormonokra a tej termeléséhez van szükségük, de a férfiak is rendelkeznek ilyen hormonokkal. A test orgazmus után kezdi el termelni ezeket a hormonokat a dopamin felszabadulásának ellensúlyozása miatt. Sőt, ez a hormon felelős a szex megkívánásáért is – írja a Pop Sugar.

Forrás:
pexels.com

Szex közben a dopamin végighullámzik a testen, aminek köszönhetően nagyszerűen érezik magukat a közösülő partnerek. Majd amikor mindennek vége, hirtelen abbamarad a dopamin felszabadulása. Éppen ezért különböző érzések foghatják el ilyenkor az embert: például szomorúság, ijedelem vagy harag, ami miatt néhányan inkább legszívesebben az egyedüllétet választanák egy kis időre, vagy akár egy egész éjszakára.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.