Egyéb kategória

A hiba, amitől a hasizomedzés hatástalan lesz

Ha azt érzitek, hogy a nyakatok kezd el fájni a hasizomedzés kellős közepén, azt hihetitek, hogy oké, fáj, ez nem gond, el kell viselni. Viszont nem így van! Ha ezt érzitek, az a helyzet, hogy kevésbé terhelitek a hasizmaitokat, és a nyakatokkal próbáljátok ezt kompenzálni.

vous - 2016.07.27.
A hiba, amitől a hasizomedzés hatástalan lesz

Ez akkor fordul elő leggyakrabban, ha a nagyobb hasizmok nem elég erősek – de sajnos nem is lesznek azok, ha továbbra is nyakból dolgoztok. Ez a baki általában a felüléseknél, hasprésnél, és russian twistnél jelentkezik, amikor hanyatt fekszetek a talajon, és a felsőtesteteket emelgetitek. Bár ez hosszú távon nem okoz egészségügyi problémát a testetekben, csupán annyit, hogy így kevésbé lesz hatásos a hasizomedzés. Ha szeretnétek elkerülni ezt a bakit, ezekre figyeljetek oda:

1. Végezzétek helyesen a gyakorlatot!

Mindenképpen szorítsátok le a derekatokat a gyakorlat végzése közben, hogy amikor lefekszetek, ne tudjátok betenni a talaj és a hátatok közé a kezeteket. Feszítsétek meg az izmaitokat, és a felsőtestetek egy egyenes vonal mentén emelkedjen meg. A tenyeretek legyen a tarkótokon, húzzátok hátra a könyökötöket, és a fejetek felfelé nézzen!

A további 3 tippért kattintsatok IDE a cikk folytatásához!

Forrás:
iStock
Vous JOY

JOY & VOUS

JOY.hu és a VOUS.hu stratégiai együttműködést kötöttek. Naponta olvashatjátok a JOY.hu szerkesztőinek, szerzőinek cikkeit nálunk, és fordítva: a VOUS szerkesztői és szerzői is vendégszerzősködnek a JOY.hu-n. Keressétek őket itt, kövessetek bennünket ott!

Címkék: #hasizom #hiba #sport
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.