Egyéb kategória

Így lett újra szerelmes a férjébe egy nő, akinek kitörlődtek az emlékei

Még az 1980-as években egy Barbara nevű amerikai nő komoly autóbalesetet szenvedett. Három helyen is erősen beütötte a fejét, így amikor a kórházi szobában felébredt, még a saját nevére sem emlékezett, nemhogy férjére, aki magán kívül volt az idegességtől a váróteremben. Ismerős a történet, ugye? Egy nagyon hasonló esetet dolgoz fel ugyanis az egyik kedvenc romantikus filmünk, a Fogadom.

vous - 2016.07.26.
Így lett újra szerelmes a férjébe egy nő, akinek kitörlődtek az emlékei

A komoly autóbaleset után hiába rontott be férje a kórterembe és csókolta szájon, csak egy összezavarodott nőt talált az ágyon, aki nem emlékezett arra, hogy Johnnal már tizenkét éve házasok. Johnnak szembesülnie kellett minden házastárs rémálmával: hogy felesége nem emlékszik rá, és ha az amnézia tartós lesz, lehet, hogy soha nem is fog. Aztán folytatódott a rémálom, ugyanis az orvosok azt mondták, egy héten belül visszatérnek majd Barbara emlékei, de ez nem következett be.

nő problémák

Forrás:
iStock

Barbarának rettenetes élmény volt a hazatérés. 8 és 11 éves lányai könnyek között üdvözölték – de ő még saját gyerekeire sem emlékezett. A következő hetekben a lányok és John is mindent megtett, hogy beindítsák Barbara memóriáját: elvitték olyan helyekre, amik fontosak voltak neki, végignézették vele az összes fotóalbumot, ami a családról valaha készült, de a nőnek még az esküvői fotók láttán sem kezdett derengeni a múlt. Ráadásul Barbara nemcsak az emlékeit felejtette el, hanem írni, olvasni és főzni is. Teljes mértékben függött azoktól az emberektől, akik a szeretteinek mondták magukat, habár neki erről semmilyen emléke nem volt.

Egy egész év telt el így, és Barbarán kezdett eluralkodni a depresszió. A változás akkor következett be, amikor rehabilitációra kezdett járni, Barbara ugyanis nem várt szenvedélyt fedezett fel magában a kárpitozás és az autószerelés felé. Egy új program keretében egy egészen új identitás volt kibontakozóban: kezdett megszületni az új Barbara, aki elfogadta, hogy a régi már sosem tér vissza. Ezzel párhuzamosan kezdte újra megismerni férjét és gyerekeit is… 

Végül 1997. szeptember 21-én, 8 évvel a baleset után Barbara és John újra összeházasodtak. Sokan nem értették, miért van szükség egy újabb esküvőre, hiszen a törvény szemében már eddig is egy párt alkottak, nekik mégis egy egészen új kezdetet jelentett az esküvő: egy csodát, ami bizonyítja, hogy a szerelem mindent túlél. Miután megismerte Johnt, Barbara újra beleszeretett férjébe, és a megpróbáltatásokat kiállva a házaspár ma is boldogan él. 

Látjátok? Az igazi történetek is érhetnek olyan megható véget, mint a filmekben!

Ajánlott cikkek