Egyéb kategória

Ezért nem szabad azonnal megmosni a bogyós gyümölcsöket

A nyár a finomabbnál finomabb gyümölcsök szezonja. Áfonya, málna, szeder és ribizli jöhet bármekkora mennyiségben, egy dologról viszont mindig megfeledkezem: jobban járnék, ha nem mosnám meg őket azonnal.

vous - 2016.07.24.
Ezért nem szabad azonnal megmosni a bogyós gyümölcsöket

Anyukám sűrűn jár piacra, ahonnan az esetek nagy részében friss gyümölcsökkel tér haza, ám már nem egyszer jártunk úgy, hogy mielőtt megettük volna tipikus nyári kis bogyókat, már meg is romlottak. Ha ti is taálkoztatok már hasonló problémával, íme, egy jó tanács!

Mitévők legyetek? Nagyon egyszerű! Mossátok meg őket, de nem akkor amikor hazavittétek, és nem is akkor, amikor tervezitek, hogy talán másnap megeszitek. Nem! Pontosan azelőtt kell megtisztítani őket, mielőtt a szátokba tennétek.

Forrás:
www.pexels.com

Miért? Mert mindennemű nedvesség növeli annak a kockázatát, hogy bepenészedik a gyümölcs. És, ha már itt tartunk, a Purewow tanácsa szerint ne merítsétek víz alá őket, hanem tegyétek bele egy tésztaszűrőbe és folyassátok rájuk a vizet. Rázzátok le a felesleget és már lehet is rajtuk nyammogni.

Ha pedig nem tudjátok, hogy melyik bogyós gyümölcs mérgező és melyik nem, itt olvashatjátok el.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.