Ha valaki kiszámolta már, hogy egy kiló dinnye ára voltaképpen csak fél kiló ehető csemegére vonatkozik, az nagyon téved. Ugyanis a görögdinnye minden része – a hajszálvékonyan lehántott zöld rész kivételével – ehető, sőt, mennyei és egészséges.
Hazamegy a sasmama a rettentő éhes, tátogó kis sashoz, visz neki két egeret meg egy héját. A sasfióka befalja az egereket, majd csalódottan néz a héjára.
– Mamaaaa! Ezt miért kell megennem? – kérdi szipogva.
– Azért, mert a héjában van a vitamin! – feleli a sasmama.
Hát, ez részben a dinnyére is igaz. Annyi kiegészítéssel, hogy a dinnyének minden része jótékonyan és ínycsiklandón képes hatni ránk. Úgyhogy sem a magját, sem a héját nem érdemes kidobni, mert igazi cuppogós vagy ropogtatós csemegét készíthetünk belőlük.
Miért jó dolog a görögdinnye?
Ha kíváncsiak vagytok, mire jó a görögdinnye héja és magjai, látogassatok el a Cookta oldalára!