Egyéb kategória

21 nap elég arra, hogy megtegyétek a legnagyobb dolgot magatokért

Rengeteg szó esik arról, hogy változik pozitívan a testetek az egészséges életmódtól – és a legfőbb előnyt nem is a fogyás jelenti! A táplálóbb és természetesebb étkezés és a rendszeres testmozgás felpörgeti az anyagcseréteket, a vérkeringéseteket is. Az immunrendszeretek erősebb lesz, hatékonyabban végzi a dolgát, úgy érzitek, tele vagytok energiával, és az alvásotok is pihentetőbbé válik.

vous - 2016.07.02.
21 nap elég arra, hogy megtegyétek a legnagyobb dolgot magatokért

Az egész szervezetetek optimálisabban kezd működni, és ezt a mentális egészségetek is meghálálja: több stresszt bírtok el, mivel könnyebben regenerálódtok, a koncentrációtok javul, és a kedvetek is jobb lesz. Azonban mindezek mellett magának az életmódváltásnak is vannak pozitív hatásai a személyiségetekre. Nézzük, mire készüljetek, és milyen hatások várnak rátok!

Nem lesz könnyű, de megéri!

Előre szólok, hogy az életmódváltásnak nem lesz minden pillanata leányálom. Az első lendület során a motiváció a csúcson van, ám ezután következnek a nehéz pillanatok: amikor túl meleg van mozogni, amikor egy csodás jégkrémre vágyunk, vagy olyan jólesne pár koktél. Azonban figyeljétek meg a vágyaitok múlékonyságát: ha erőt vesztek magatokon, és ellenálltok a kísértésnek, észrevehetitek, hogy viszonylag hamar eltűnik a fájó vágyakozás. A napok előrehaladtával eleinte nő, majd csökken a csábítások száma, és a program végének közeledtével valóban életetek részévé válik az egészséges életmód. Erre pedig végtelenül büszkék lesztek:

nem legyőztétek, hanem megismertétek és megszerettétek magatokat, ez pedig az egyik legnagyobb dolog, amit tehettek magatokért!

Patti Digh: Most élsz

Patti Digh: Most élsz
Forrás:
Alexandra Kiadó

Ne féljetek a hibázástól!

Meg merem kockáztatni, hogy az életmódváltás ideje alatt bizony lehet, hogy el fogtok csábulni egyszer-kétszer. Persze ez nem jó, de véssétek az eszetekbe, hogy egy gombóc fagyitól nem dől össze a világ! Bár nyilván nem lendíti előre az egészséges életmódot, de nem is kell az egész programot emiatt a kukába dobnotok. Gondoljátok végig, miért történt ez: valami extra stressz ért titeket, nehéz érzelmekkel küzdöttetek? Bocsássatok meg magatoknak, emberek vagytok, ti is hibázhattok. Emlékezzetek a kezdeti motivációtokra: ezt magatok miatt csináljátok, nem másért.

Holnap új nap virrad, és újabb lehetőség kínálkozik rá, hogy kövessétek a programot!

21 nap egy új szokás

A kezdeti lelkesedés alábbhagyásával elbizonytalanodhattok, hogy valóban kell-e ez nektek. Ezt a szakaszt puszta önfegyelemmel kell átvészelnetek, ahol bizonyíthattok magatoknak, mennyire vagytok erősek. Ezekben a hetekben sok berögzült, kényelmes szokást kell lerombolnotok, majd újakat kialakítanotok – ez viszont időt igényel. Egészen pontosan 21 nap kell ahhoz, hogy egy új viselkedés szokássá váljon. Ennek elteltével nem lesz többé szükség olyan sok akaraterőre, hiszen életetek részévé válik, hogy a reggelt egy kis jógával indítsátok, vagy hogy desszert gyanánt a gyümölcsöt választjátok egy csokiszelet helyett. Egy jól kitalált programra támaszkodva könnyebben tartjátok be a szabályokat, így a szokások is gyorsabban kialakulnak – ez segíti a következetességet, hogy az a 21 nap valóban 21 nap legyen.

Forrás:
iStock

21 gramm a lélek súlya – izmosítsátok fel!

Azt beszélik, a lélek súlya 21 gramm. Szerintem egy életmódváltás során azonban annyira megerősödhet a pszichétek, hogy ez a súly nagyot nőhet! Rengeteget fejlődhet az önfegyelmetek, türelmetek. Megismerhetitek a saját határaitokat, és persze ezeket jelentősen ki is tolhatjátok!

Ezzel a tudással felfegyverkezve pedig erősebben vághattok neki a világnak, mint eddig valaha. Így végül, elsősorban a testeteket célzó életmódváltó program annyi csodás változással kecsegtet, hogy ezek után már csak hab a tortán, hogy külsőleg is csinosabbak lesztek!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.