Egyéb kategória

Bevállalnátok? Mindent a microdermal piercingről

Mostanában kicsit alábbhagyott a piercing-őrület, ugye, ti is érzitek? Talán már nem is annyira menő, és a tetoválások abszolút átvették az első helyet? Nos, az biztos, hogy a hagyományos testékszerek tényleg nincsennek annyira divatban, de mi a helyzet a microdermal piercinggel?

vous - 2016.06.28.
Bevállalnátok? Mindent a microdermal piercingről

Mi az a microdermal piercing?

Biztosan találkoztatok már ilyen típusú testékszerrel. Elsőre talán úgy tűnhet, mintha egy strasszkő lenne felragasztva a bőrre, de ennél sokkal speciálisabb ez a fajta testékszer.

WWitch Tattoo szerint a microdermal piercing a testékszerek új generációja, ami néhány éve jelent meg Európában. Több néven ismert, internetes, valamint egyéb írásokban még előfordulhat ráutalás dermal anchor, surface anchor néven. Egy szimpatikusabb magyar megfogalmazásban, mint „egypontos” testékszer szerepel, mellyel a hagyományosnak nevezett ékszerektől való alapvető különbségre utal. 

Ezeknél az ékszereknél egy ki/bevezető nyílás van, és az ékszertalp vagy törzsrésze a behelyezés után egyfajta 'horgonyként' tartja a fejrészt, mely optimális esetben a bőrfelületre simul. Mindez nem lenne újdonság, azonban kifejlesztése, az egyelőre véglegesnek tekintett formájának megalkotása során a kitalálóit az az elvárás vezérelte, hogy a behelyezéséhez ne legyen szükség durvább, vágással járó, sebészeti jellegű beavatkozásra.

csirmaz-peter

„Mindjárt hányok tőled” – Miért ítélkezünk ismeretlenül mások felett?

Három ember él tetovált szemgolyóval Magyarországon. Csirmaz Péter az egyik. 25 évesen több életveszélyes testmódosításon van túl. Első piercingjét 15 évesen csináltatta. Ha minden a tervek szerint alakul, hamarosan valószínűleg alig marad érintetlen bőrfelület a fején. A vele készült riportunkat itt elolvashatjátok.

Az, hogy a behelyezés mennyire fájdalmas, egyénfüggő, ám a felhasználása igen speciális és többrétű.

  • Lehet egyedüli ékszerként viselni
  • Több ékszert felhasználva az ékszerek egy formát alkotnak a testen. Pl. hullámvonalak, szív, csillag vagy bonyolultabb formák, pl. virág, vagy bármi más
  • Tetoválások kiegészítéseként is használják

Ha kedvelitek az effajta testékszereket, és szívesen kipróbálnátok valami újat, akkor mutatok nektek pár igazán ízléses microdermal piercinget.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.