Egyéb kategória

Bevállalnátok? Mindent a microdermal piercingről

Mostanában kicsit alábbhagyott a piercing-őrület, ugye, ti is érzitek? Talán már nem is annyira menő, és a tetoválások abszolút átvették az első helyet? Nos, az biztos, hogy a hagyományos testékszerek tényleg nincsennek annyira divatban, de mi a helyzet a microdermal piercinggel?

vous - 2016.06.28.
Bevállalnátok? Mindent a microdermal piercingről

Mi az a microdermal piercing?

Biztosan találkoztatok már ilyen típusú testékszerrel. Elsőre talán úgy tűnhet, mintha egy strasszkő lenne felragasztva a bőrre, de ennél sokkal speciálisabb ez a fajta testékszer.

WWitch Tattoo szerint a microdermal piercing a testékszerek új generációja, ami néhány éve jelent meg Európában. Több néven ismert, internetes, valamint egyéb írásokban még előfordulhat ráutalás dermal anchor, surface anchor néven. Egy szimpatikusabb magyar megfogalmazásban, mint „egypontos” testékszer szerepel, mellyel a hagyományosnak nevezett ékszerektől való alapvető különbségre utal. 

Ezeknél az ékszereknél egy ki/bevezető nyílás van, és az ékszertalp vagy törzsrésze a behelyezés után egyfajta 'horgonyként' tartja a fejrészt, mely optimális esetben a bőrfelületre simul. Mindez nem lenne újdonság, azonban kifejlesztése, az egyelőre véglegesnek tekintett formájának megalkotása során a kitalálóit az az elvárás vezérelte, hogy a behelyezéséhez ne legyen szükség durvább, vágással járó, sebészeti jellegű beavatkozásra.

csirmaz-peter

„Mindjárt hányok tőled” – Miért ítélkezünk ismeretlenül mások felett?

Három ember él tetovált szemgolyóval Magyarországon. Csirmaz Péter az egyik. 25 évesen több életveszélyes testmódosításon van túl. Első piercingjét 15 évesen csináltatta. Ha minden a tervek szerint alakul, hamarosan valószínűleg alig marad érintetlen bőrfelület a fején. A vele készült riportunkat itt elolvashatjátok.

Az, hogy a behelyezés mennyire fájdalmas, egyénfüggő, ám a felhasználása igen speciális és többrétű.

  • Lehet egyedüli ékszerként viselni
  • Több ékszert felhasználva az ékszerek egy formát alkotnak a testen. Pl. hullámvonalak, szív, csillag vagy bonyolultabb formák, pl. virág, vagy bármi más
  • Tetoválások kiegészítéseként is használják

Ha kedvelitek az effajta testékszereket, és szívesen kipróbálnátok valami újat, akkor mutatok nektek pár igazán ízléses microdermal piercinget.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek