Egyéb kategória

Stresszűző hobbik, amikbe az őrült napokon menekülhettek

Sajnos elmondhatjuk magunkról, hogy nagyon stresszes, rohanós életet élünk. Emlékeztek még, hogy mikor volt egy teljesen nyugodt napotok, amikor csak magatokkal foglalkoztatok és nem kellett stresszelnetek semmin? Biztosan nem vagytok sokan, akik igennel válaszoltok.

vous - 2016.06.27.
Stresszűző hobbik, amikbe az őrült napokon menekülhettek

Ha rám vagy a Bustle-re hallgattok, kipróbáltok néhány stresszűző hobbit. Talán most nyáron még több időtök lesz. A vizsgák és más terhek után nyugodt szívvel kezdhettek bele valami újba, amibe talán bele is szerettek.

Írás

Ha kiírjátok magatokból az érzéseiteket, problémáitokat vagy az örömötöket, máris jobban fogjátok magatokat érezni, hiszen ledobtok magatokról egy terhet, mintha kibeszélnétek magatokból a gondokat. Ez pedig segít abban, hogy jobban érezzétek magatokat. Indítsatok mondjuk egy blogot!

Kertészkedés

Ha kertes házban éltek, próbáljátok ki, milyen saját növényeket termeszteni. Kint a természetben, nyugodt, csendes és friss levegőn (már ha nincs 40 fok) igazán elengedhetitek magatokat és a gondolataitokat is. Az pedig köztudott, hogy a kertben való tevékenykedés közelebb hoz titeket a természethez. Ha nincs kertetek, ne csüggedjetek: ha van lehetőségetek, hozzatok létre picike „kertet” a teraszotokon!

Objektum doboz

Kirándulás

Na, ez az, ami igazán legyűri majd a bennetek rejlő stresszt: a természetben sétálva kevesebbet fogtok a problémáitokon gondolkodni. Menjetek családdal vagy barátokkal, úgy még szebb délutánt tölthettek a szabadban.

Kutyázás / cicázás

Szerintem nem sok nyugtatóbb dolog van annál, amikor két tétel tanulása közben vagy más millió tennivaló előtt elmentek kutyát sétáltatni, vagy játszotok kicsit a háziállatotokkal. A cukiskodásukkal annyira el tudják vonni a figyelmeteket a még hátralévő projektekről, hogy nekik köszönhetően tényleg kikapcsol 10 percre az agyatok.

Objektum doboz

Színezés

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a felnőtt színezők. Én is több embertől hallom, hogy összeülnek és nagy beszélgetések közepette leülnek színezgetni, amitől megnyugszanak. Ez a nekünk való stresszlevezetés, csajok!

És hogy milyen hobbikat lenne még érdemes kipróbálnotok? Itt megtalálhatjátok! Ha pedig szerettek egyedül lenni, ezeket a tevékenységeket ajánljuk a figyelmetekbe.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.