Egyéb kategória

Hisztimentes utazás gyerekekkel? Nem, ez sem lehetetlen!

Gyerekkel autózni kész kihívás, de néhány trükkel a családi nyaralás ezen része is kellemessé és könnyebbé tehető mindenkinek. Kíváncsiak vagytok, mivel? Ebben segítek most!

vous - 2016.06.23.
Hisztimentes utazás gyerekekkel? Nem, ez sem lehetetlen!

Itt a nyár, és bizony ebben az időszakban még többen, még gyakrabban utaznak gyerekkel. Egy-egy nyaralás kész kihívás lehet az autózás miatt, hiszen tartozzon bármilyen korosztályba a gyerek, az órákig tartó utazást nehezen bírják. Mire ügyeljünk? Mivel könnyíthetjük meg neki és magunknak is a közös autókázást? Segítek!

Elő az „időzítős” trükkel!

A csecsemők és a kisbabák egyaránt még sokat alszanak, és szerencsére a legtöbb gyereket egyből elnyomja az álom, ahogyan rázni kezdi a feneküket az autó. Persze kivételek mindig vannak, például az én másodszülöttem is, akinek veleszületett autóülés-undora van. Na, ő nem alszik csak úgy el a kocsiban, kivéve, ha éppen az alvásideje következik egyébként is. Nála ezért az „időzítős” trükköt alkalmazzuk, amikor csak lehet:

Akkor utazunk, amikor ő aludna. 

Ahhoz, hogy kényelmesen aludjon utazás közben a gyerek, válasszunk a korának, súlyának és magasságának legmegfelelőbb gyerekülést. A kicsiket autós hordozóban, a nagyobbakat kagylós ülésben, míg az egész nagyokat az autóba beépített biztonsági övvel használható ülésbe ültessük.

A megfelelő ülés ellenére az autóban alváshoz nem árt, ha beszerzünk speciális, nyak köré tehető párnákat vagy éppen a biztonsági övre rögzíthető nyaktámaszt, hogy az előrebillenő buksikat megvédő homlokpántokról ne is beszéljünk. 

Forrás:
iStock

Kicsiknek középen a helyük!

Az egyik szülő vezet, a másik szülő a gyerekekkel foglalkozik – a feladatok le vannak osztva. Amíg baba is van az autóban, a legpraktikusabb, ha az egyik felnőtt hátul ül vele. A nagyok kilátnak már az oldalsó ablakon, de a döntöttebb gyerekülésekből a kicsik nehezebben. Éppen ezért mi a kicsit mindig középre ültetjük, így a két első ülés között kényelmesen kilát, és ébren jobban elszórakoztatja az út látványa, a szülő pedig ülhet bármelyik oldalán. Egyszerű, ugye?

undefined

Lehet, hogy ti nyertétek a legszuperebb gyerekülést?

A VOUS és a ŠKODA közös KRESZ-tesztjében megnézhettétek, mennyire vagytok képben a szabályokat illetően, ráadásul három szerencsés tesztelő szuper ajándékokat vihetett haza!  A sorsolás megtörtént, a nyerteseket a napokban értesítjük, így ne felejtsétek el figyelni a postaládátokat! 

Egy jó játék sem árt

Szerencsére ma már mindegyik korosztálynak készítenek kifejezetten autóba szóló játékokat. A legkisebbeket néhány felakasztható, hangot adó plüssel, míg a kiskamaszokat egy tablettel foglalhatjuk le hosszabb-rövidebb időre. A lényeg, hogy legyen nálunk muníció, és ha az egyiket megunják, rögtön előálhassunk egy másik játékkal.

Utazzon velünk anya „elsősegély”-doboza is!

Vészhelyzetek kapcsán nem kell nagy dolgokra gondolni, csak éppen olyanokra, amik a kisgyermekes mindennapokban az autón kívül is megesnek.

  • Egy gyorsan beragasztásra szoruló bibi – mindig legyen nálunk ragtapasz!
  • Vagy egy csokoládéval összekent mancs – mindig legyen nálunk nedves törlőkendő!

De szintén elengedhetetlen kelléknek számít a pelenka, a kézfertőlenítő, a pelenkázóalátét, a papírzsepi és a B6-vitamin is, ami segít leküzdeni a hányingert. A legjobb, ha ezeket az autó különböző rekeszeiben, a kezünk ügyében tartjuk.

Az elengedhetetlen elemózsia

Utazással az étvágy is megjön, legalábbis nálunk az elő tíz méter után biztosan enni kér valamelyik csemete. Ha nem szeretnénk édességgel és csipsszel tömni őket, akkor készítsünk be egészséges harapnivalókat. Kerüljük a cukrot is, hiszen az csak felpörgeti a kölyköket, akiket éppen pár perce kötöttünk be az ülésükbe. 

Ajánlott cikkek