Egyéb kategória

5 sztársportoló, akik pokollá tették párjuk életét, sőt, még akár gyilkoltak is

A napokban O.J. Simpson és Oscar Pistorius ügye új fordulatot vett, ugyanakkor sajnos nem csupán ők azok a sport világában, akiknek oldalán rémálom lehetett az élet, és nem ritkán a halál is. Öt sportoló, akiket minden épeszű nő messze elkerül.  

vous - 2016.06.20.
5 sztársportoló, akik pokollá tették párjuk életét, sőt, még akár gyilkoltak is

O.J. Simpson – egykori amerikaifutball-játékos és színész

Sporteredményei helyett inkább az ellene folyó brutális gyilkossági per kapcsán ismerte meg a világ a nevét, amelynek során felesége, Nicole Brown és annak új párja meggyilkolásával vádolták meg.  A pert szappanoperaként közvetítette több tévéállomás is, végül azonban Simpsont felmentették, majd 13 éven át tagadott. 2009-ben publikált egy botránykönyvet Így öltem meg a feleségem címmel. A véres jelenetekkel tarkított műben gyakorlatilag beismerő vallomást tesz, csupán egyetlen mondattal utal rá, hogy a képzelet szüleményeként tekint a történetre. Vérfagyasztó, ugye?

Nos, 2016-ban az O.J. Simpson-sztori újabb fordulatot hozhat, márciusban megtalálták ugyanis a kést, amivel 22 évvel ezelőtt a gyilkosságot elkövették, és kiderült az is, hogy miért nem passzolt a kesztyű a sportoló kezére. A kesztyű, amelyet a gyilkos hordott, a per során kicsinek bizonyult Simpson kezére, s ez jelentős mértékben hozzájárult felmentéséhez, most azonban kiderült, hogy ennek oka az lehetett, hogy a sztár nem sokkal korábban leállt az ízületi gyulladásra szedett gyógyszereivel, aminek következtében ujjai és az egész kézfeje megdagadt. Elképzelhető, hogy 22 év után idén végre rács mögé kerül a híresség?

Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség

Oscar Pistorius – paralimpiai bajnok dél-afrikai rövidtávfutó

Pistorius a kitartás, az erő és a kemény munka szimbóluma volt, mindenki tisztelte, amiért hatszoros paralimpiai bajnok, de az egészségesek között is teljesített olimpiai távot a londoni olimpián. A bálvány akkor omlott le, amikor 2013-ban otthonában agyonlőtte barátnőjét, Reeva Steenkamp modellt, aki állítólag épp egy Valentin-napi meglepetésbulira próbált beosonni a házba.

Pistorius azzal védekezett, hogy a sötétben nem ismerte fel a nőt és betörőnek nézte, ezért azonnal tüzet nyitott.

Felmerült, hogy a pár között korábban számos durva nézeteltérés volt, és a férfi nem bánt épp kesztyűs kézzel a szép szőke modellel, ezért a szándékosság is felmerült, majd végül gondatlanságból elkövetett emberölés lett a vád. A sportoló most azért küzd, hogy ne kelljen 15 évet ülnie, ezért a legutóbbi hírek szerint a bírósági tárgyaláson műlábai nélkül, csonkjain próbált járni, hogy bemutassa, milyen sebezhető is ebben az állapotában: a védelem így próbálta illusztrálni, hogy a kérdéses pillanatban képtelen volt racionális döntéseket hozni. Közben napvilágot láttak a fotók a meggyilkolt Steenkampról is, amelyeken jól látszott, hogy több halálos lövést is kapott. Ítélethirdetésre július 6-án kerül sor. 

Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség

Rae Carruth – amerikafutball-játékos

A sikeres sportoló nem tudta, hogyan szabaduljon meg nyolc hónapos terhes barátnőjétől, méghozzá úgy, hogy gyerektartást se kelljen fizetnie. Ezért aztán bérgyilkost fogadott fel. Egy este – 1999-ben – épp a moziból jöttek haza, amikor egy autó megállt mellettük, és a sofőr tüzet nyitott a nőre. Talán ki sem derül a teljes igazság, ha a mentők kiérkezésekor a nő nincs még annyira magánál, hogy elmondja: Carruth egyértelműen ismerte a támadót, és biztatta, hogy hajtsa végre a gyilkosságot. Hamarosan kiderült, hogy a sportoló egy kisebb vagyont fizetett a bérgyilkosnak, hogy hideg vérrel végezze ki barátnőjét és meg nem született gyereküket. A császármetszést aztán időben sikerült végrehajtani, és a baba életben maradt, de vajon mit mesélnek neki a szüleiről a rokonok? Rae Carruth várhatóan 2018-ban szabadul. 

Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség

Tiger Woods – profi golfozó

A sportoló, aki magát minden idők legsikeresebb golfozójaként aposztrofálja és kétségkívül ő a legjobban fizetett sportember, mindig is imádta nagy kanállal habzsolni az életet. A botrány körülötte 2009-ben tört ki, amikor is autójával egy fának hajtott egy feleségével történő brutális veszekedést követően. Hamarosan kiderült, hogy nem ám akármi miatt állt a bál: a golfsztár többször is megcsalta feleségét, a svéd Elin Nordegrent. Arra azonban senki sem számított, hogy a sajtó által pillanatok alatt felkapott ügy kapcsán néhány nap alatt tizenegy (igen, igen, jól olvastátok, tizenegy!) hölgy közli, hogy vele is félrelépett Woods. Egy Joslyn James néven tevékenykedő pornósztár például egészen szaftos részleteket osztott meg a világgal az orgiákról, amelyek keretében Woods kipihente a profi golf fáradalmait.

Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor kiderült, hogy Woodsnak egy eddig  eltitkolt kilencéves fia is van egyik szeretőjétől: innentől fogva neje nem szerénykedett, 750 millió dolláros, vagyis 168 millió forintos fájdalomdíjat követelt magának. 

Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség

Lamar Odom – világbajnok, olimpiai bronzérmes amerikai kosárlabdázó, a Dallas Mavericks játékosa

Khloe Kardashian exférje ugyan senkit sem erőszakolt meg és nyírt ki, de azért az ő párjának lenni sem épp leányálom. A csávó legutóbbi húzása az volt, hogy 75 ezer dollárt, vagyis cirka 20 millió forintot fizetett a Love Ranch nevű bordélyházban egy ötnapos orgiasorozatért, a harmadik napon azonban a kelleténél több kokaint és ún. herbál viagrát (egy növényi alapú teljesítményfokozó szert) vett magához, és hát… eszméletlenül találtak rá a szobájában.

A sztár kómába esett, és hetekig élet-halál között lebegett, sokáig az is kétséges volt, hogy képes lesz-e valaha több interakcióra az életben, mint egy szobanövény. A kis híján tragédiába torkolló esetet követően Khloe, aki 2013-ban épp a félrelépések és drogproblémák miatt kezdeményezte a válást, visszatért hozzá, viszont ne higgyétek, hogy a történet happy enddel zárult: a friss hírek szerint Lamar újra iszik, drogozik és csajozik, dacára annak, hogy egy hajszálon múlt az élete. 

Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.