Egyéb kategória

Irány a nagyvilág! Ezúttal Barcelonába kalauzolunk benneteket

Barcelonáról a legtöbbeteknek a foci jut eszébe, nem véletlenül, pedig a focin túl is sok kincset rejt ez a város. Katalónia fővárosában ugyanis nem csak a Földközi-tenger strandja az egyetlen élmény, amit nem érdemes kihagyni.
vous - 2016.06.11.
Irány a nagyvilág! Ezúttal Barcelonába kalauzolunk benneteket

Elég csak az innen származó építészre, Gaudíra gondolni, akinek szecessziós stílusú épületei minden turistát ámulatba ejtenek. Barcelonát tulajdonképpen Gaudí mesevárosának is nevezhetnénk, hiszen mindenhol visszaköszön az egykori művész munkássága, a város még a halála után is az ő szellemében épült tovább. Nem beszélve a különleges hangulatú gótikus típusú városnegyedekről és a páratlan kulináris élményekről. Egy szó, mint száz, Barcelonát egyszer az életben látni kell, akárcsak Kínát, Brazíliát vagy Skóciát. A főbb látnivalókat lentebb megtaláljátok.

Egy falatnyi Spanyolország Budapesten

Lehet édes és sós egyszerre, szórakoztatóan pikáns, ugyanakkor simogatóan lágy. A tapasra igenis szükség van, kevés olyan vidám, a legnehezebb időszakból is kimozgató kulináris élményt ajánlhatunk, mint egy vidám tapasozást. És a legjobb: ehhez nem is kell Spanyolországba utaznotok. Ezeken a helyeken bármikor Spanyolországban érezhetitek magatokat!

Güell Park – a meseváros

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.