Egyéb kategória

Dolgok, amiket soha ne mondjatok egy stresszes vizsgázónak!

Itt vannak a nyakatokon a vizsgák, sőt, vannak köztetek olyan „szerencsések”, akikre egy szép nagy államvizsga vár. Ilyenkor vadállattá váltok – tapasztalatból beszélek, ne vegyétek magatokra! –, mintha más emberek lennétek ebben az időszakban. Én is végigmentem ezen. De mik azok a mondatok, amikkel őrületbe kergetnek titeket?

vous - 2016.06.05.
Dolgok, amiket soha ne mondjatok egy stresszes vizsgázónak!

A vizsgaidőszak bizony nem vicc… Oké, hogy ekkor nézzük a legtöbb sorozatot, és talán ekkor eszünk a legtöbbet (már aki), de valahogy le kell vezetni a feszültséget. Az pedig biztos, hogy nem úgy, ahogy a szüleink vagy a barátaink próbálnak minket nyugtatni. Tuti ti is utáljátok hallani a most következő mondatokat, mikor stresszesek vagytok!

„Ne izgulj, utána már csak nevetni fogsz az egészen!”

Lehet, hogy utána nevetni fogunk… de mi van, ha sírni? Erre senki nem gondol, csak mi?

„Nyugi”

Na ez a legrosszabb, amit mondhatnak. Egy szimpla kis nyugi és már nem fog kavarogni a fejünkben a 60 tétel… Ja, de ez sajnos csak álomvilág marad.

„Ha túlságosan izgulsz, az rosszat tesz a szervezetednek”

Forrás:
giphy.com

Köszönjük a jó tanácsot, ezzel mi is tisztában vagyunk. De most, hogy ezt közölték velünk, már nemcsak a vizsgák miatt, hanem az egészségünkért is izgulhatunk.

„Nem értem, miért vagy így kiakadva, ez csak egy vizsga”

Ez CSAK EGY vizsga? Fogalmuk van nekik arról, hogy mi következik be, ha ez nem sikerül? Egy év csúszás, esetleg nem kevés ráfizetés és barátai. Jobb, ha inkább nem szólalnak meg. Nem is beszélve arról, hogy ha elrontjuk kárba vész a több napos tanulás is.

„Próbálj meg nem rágondolni”

Forrás:
giphy.com

Akkor ne mondogassák nekünk folyton, hogy ne gondoljunk RÁ.

„Ha nem is sikerül, akkor is mi van?”

Ezt inkább nem is kommentáljuk.

Egyébként azzal tisztában vagytok, hogy miket nem szabad mondanotok a barátnőtöknek friss szakítás után? Ha vigasztalni akarjátok, csak okosan!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.