Egyéb kategória

Hüvelygomba elleni csodaszerek a természet patikájából

Kínos, nem kínos, majdnem minden nőt érint a hüvelygomba problémája, mégis mélyen hallgatunk, ha szóba kerül a téma. Különböző felmérések szerint azonban legalább egyszer átesünk rajta, és kevesen ismerjük fel azonnal a tüneteket. De ha ez meg is történt, nyuszik vagyunk orvoshoz fordulni vele. Lehet, nem is kell minden esetben…

vous - 2022.01.01.
Hüvelygomba elleni csodaszerek a természet patikájából

Állandó viszkető, csípő, égető érzés, fájdalmas pisilés. Mindehhez társul egy fehéres, sűrű állagú folyás. Az intim terület kiporosodását ki is felejtettem. Ezek bizony a hüvelygomba tünetei. Összetett problémáról van szó, melyhez külső-belső bombabiztos segítőkre lesz szükség!

Fahéj

A fahéj nemcsak a kávé- vagy a mézeskalács készítésénél remek választás, hanem gombás fertőzés esetén is. Miközben csökkenti a gyulladást, harcol a hüvely normál savas állapotáért.

Fehér árvacsalán

Akárcsak egy kellemetlen felfázásnál, úgy itt is főként a baktériumölő hatása miatt szükséges a fehér árvacsalán. Ráadásul ha gond van a menstruációtokkal, bátran alkalmazzátok. Csillapítja az erős vérzést, beállítja a rendszertelen ciklust.

Fokhagyma

Forrás:
www.pixabay.com

Tudom, büdös, csípi a szemet, semmi gond, válasszátok akkor kapszula formában a fokhagymát! A benne található allicin vegyületnek köszönhetően nemcsak a vámpírokat írtja, hanem a gombákat és a vírusokat is.

Gránátalma

Ugye a gránátalmát már azóta alkalmazzátok a mindennapjaitokban, mióta megírtam, hogy fantasztikus az öregedés ellen?! Nos, a természetes gombaölő mostantól már nemcsak fejtájékon orvosol, hanem altájékon is.

Grapefruit

A grapefruitot természetes változatában ajánlottuk már zsírégetésre, most a belőle készült olajért nyúlunk. Vízzel hígítva átöblíthetitek vele a gombás területet, vagy fogyaszthatjátok gyümölcslébe keverve, hiszen remek vírus-, gomba- és baktériumölő csodaszer.

Kamilla

A kamilla most is bátran használható, akár ülőfürdőként, akár a hüvely öblögetésére. Számos jó tulajdonsága közül itt a fertőtlenítő- és gyulladáscsökkentő hatására lesz szükség.

Joghurt

A joghurtos tamponról – a menstruáció alatti szexhez hasonlóan – megoszlanak a vélemények. Akik használják, abban bíznak, hogy az élőflórás joghurt a lactobacillusnak köszönhetően helyreállítja a hüvelyflórát, a kórokozók pedig elpusztulnak. A másik tábor szerint semmit nem használ, sőt még allergiát is előidézhet.

Teafaolaj

Csak és kizárólag hígítva! Ha tömény változatban használjátok, könnyen kimarhatja a nyálkahártyátokat. De jól alkalmazva a gomba-, a baktérium- és a vírusölő, valamint a fertőzésgátló hatását is élvezhetitek.

Megelőzés

Tudjuk, nehéz a stresszmentes élet, de azért törekedjetek minél többet a nyugodt légkör megteremtésére. Emellett ne csak diétázásnál figyeljetek oda az étkezésetekre, a gombák elkerüléséért fogyasszatok minél kevesebb cukrot, szénhidrátot, ugyanis ezek táptalajként szolgálnak számukra. A megfelelő öltözködés is elengedhetetlen, a túl szűk, rossz anyagú ruhadarabok könnyen megbosszulhatják magukat. Fürdésnél sokan áttértek a rendes tusfürdőről az intim változatokra, de ha túlzásba viszitek, az is könnyen felboríthatja a hüvelyetek pH-értékét. Az illatosított WC-papírokról, intim törlőkről, betétekről már nem is beszélve.

Ne felejtsétek, ezek mind csak átmeneti megoldást jelentenek, ha rövid időn belül nem szűnnek a panaszok, mindenképp menjetek el egy nőgyógyászhoz!

Ajánlott cikkek