Egyéb kategória

A nagy párnahoroszkóp: mit árul el rólatok a párna használata?

Miközben szeretjük azt hinni, hogy minden egyes ember egyedi és megismételhetetlen, vannak olyan szokások az életben, amik többet árulnak el a személyiségünkről, mint gondolnánk – például az is, hogyan használjátok a párnátokat alvás közben.
vous - 2016.05.18.
A nagy párnahoroszkóp: mit árul el rólatok a párna használata?

Azt már tudjuk, hogy akár a fürdőruha-választásunk is sokat elárul rólunk, vagy éppen az, hogy milyen pózban szeretünk a legjobban aludni, ráadásul az alvás és az ezzel kapcsolatos szokások pont egy olyan területe az életünknek, amiből nagyon sok mindent kideríthetünk magunkról. Most azonban ennél is továbbmegyünk: a Little Things megosztotta velünk azt is, hogy mit árul el személyiségünkről az, ahogyan alvás közben a párnánkat használjuk.

Van, aki oldalt fekve begyűri a feje alá, mások úgy kapaszkodnak alvás közben a párnájukba, mintha a legbecsesebb dolog lenne a világon, megint mások rendszeresen arra ébrednek, hogy a földön kötött ki. Ezek a dolgok pedig mind jellemeznek minket, csak tudni kell olvasni a jelekből.

1. Fej alá gyömöszölve

Ha elalvás előtt mindig gondosan megigazítjátok a párnátokat, majd ébredés után úgy néz ki, mintha keresztülhajtott volna rajta egy kamion, az erősen művészi, de kevéssé tudatos jellemre vall. Sosem fogytok ki az ötletekből, és alig bírjátok kivárni, hogy mindegyiket ki is próbáljátok élesben. A környezetetek valószínűleg úgy látja, hogy állandó rohanásban éltek, és valóban: sokszor még ötpercnyi beszélgetésre sincs időtök, lefoglal benneteket a folyamatos önmegvalósítás.

Forrás:
Pexels

2. Párnaölelgetés

Rengetegen nőttünk fel úgy, hogy egy plüssállatot ölelgettünk az oldalunkra fordulva minden éjjel. Most, hogy már felnőttünk, kedvenc alvótársunkat persze már csak a legnagyobb titokban és szemtanúk nélkül vehetjük magunkhoz anélkül, hogy furcsán néznének ránk, de semmi vész, mert még mindig van mit ölelgetni: a párnánkat! Ha rendszeresen arra ébredtek, hogy a párnátok a fejetek alól valahogyan a kezetekbe vándorolt, akkor lehet, hogy tudat alatt folyamatosan vágytok a komfortra és a gyengédségre, arra a felelőtlen életmódra, ami a gyerekkorotokban még lehetett. Néhány esetben azonban jelentheti ennek a szöges ellentétét is, és árulkodhat arról, hogy túlságosan is gondoskodóak vagytok, és még annak is gondját viselitek, ami nem szorul rá.

3. Fej köré csavarva

Néhányan szeretjük úgy a fejünk köré csavarni a párnát, hogy szinte ki sem látszunk belőle. Ez lehet annak a jele, hogy kicsit elveszettnek érezzük magunkat a jelenlegi életünkben. Az ágy és a paplan-párna komfortja azonban megnyugtat minket. Ha rájövünk, hogy mitől érezhetjük magunkat magabiztosabban, még az is lehet, hogy megváltoznak az alvási szokásaink!

4. Összecsavarva a nyak alatt

Azok az emberek, akik gondosan összecsavarják, majd a nyakuk alá helyezik a párnájukat alvás előtt, igényelnek egyfajta szigorú rendet, struktúrát a környezetükben. Valószínűleg szoros napi rutinjuk van, amitől nem szívesen térnek el, mindent előre kigondolnak és megszerveznek. A spontaneitástól félnek, így mindent megtesznek, hogy soha nem kerüljenek olyan helyzetbe, ahol rögtönözni kell. Cserébe a legnagyobb káoszból is rendet tudnak varázsolni!

5. Két kéz közé beszorítva

Ez akkor lehetséges, ha a hasunkon alszunk, egyik kezünket pedig a párna alá tesszük, a másikkal felülről könyökölünk rá. Ha ráismertetek kedvenc alvási pózotokra, akkor empatikus és szenvedélyes emberek vagytok, akinek mindig lehet számítani a támogatására és segítségére. Valószínűleg állandóan problémákat oldotok meg, még akkor is, ha ezáltal kellemetlen helyzetbe kerültök.

6. A földön

Ha minden este elalszotok a párnátokkal a fejetek alatt és aztán arra keltek, hogy mellettetek figyel a földön, akkor valószínűleg tekintélyelvűek vagytok. Lehet, hogy napközben követitek a normákat és teljesítitek az elvárásokat, amiket mások támasztanak felétek, de egy idő után leesik az álarc. Nem szeretitek a kötött dolgokat és a korlátozó szabályokat, de amikor csak tehetitek, szabadon engeditek a gondolataitokat és kimondjátok a véleményeteket.

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!