Egyéb kategória

Életmentő tippek a vizsgaidőszakhoz – egy vizsgázótól

Elérkezett a várva-várt idő, amikor vége az egyetemnek és kezdődhet a pihenés, a bulizás és a nyári kalandok. Vagyis még nem teljesen, ugyanis előtte túl kell élni a szörnyű vizsgaidőszakot.
vous - 2016.05.17.
Életmentő tippek a vizsgaidőszakhoz – egy vizsgázótól

Mindenki tudja, hogy mivel jár a vizsgaidőszak, maga a káosz és a rettegés. Az életetek minden területére hatással van. A párkapcsolattól kezdve a családon át még a bioritmusotokra is negatívan hat, ha nem készültök fel rá tudatosan és nem gondoljátok át mielőtt belevágtok a harcba.

Kapcsolatok

A hatalmas stressz hatására gyakran előfordulhat, hogy másokon vezetitek le a feszültséget. Akik párkapcsolatban élnek, azoknak a pasija veszélyben érezheti magát, de a szeretteitekre is ugyanilyen sors várhat. Ahhoz, hogy ne veszekedjetek és ne húzzátok föl magatokat minden apróságon, vezessétek be a mindennapi mozgást. Nem kell őrült edzésbe kezdeni, de legalább egy sétát vagy rövid futást iktassatok be, hogy kiengedjétek a gőzt.

Forrás:
pixabay.com

Éjszakázás

Az éjszakai őrült tanulások teljesen felborítják a bioritmusotokat és még fáradtabbak lesztek, nem fogtok tudni koncentrálni. Hogy ezt elkerüljétek, keljetek fel időben és tervezzétek meg a napot. Tartsatok kis szüneteket, amikor megjutalmazzátok magatokat egy kis mozgással és ne töltsétek az egész napot tanulással.

Forrás:
pixabay.com

Tanulás

A káosz ellen okosan vegyétek fel a vizsgákat, ne legyen torlódás, hiszen csak összezavar titeket, ha egyszerre több tárgyból kell készülni. Higgyétek el, sokkal könnyebb dolgotok lesz, ha csak egy vizsgára koncentráltok.

Forrás:
pixabay.com

Étkezés

Az étkezés fontos, hiszen az energiához szükség van az egészséges ételek bevitelére. Felejtsétek el a csokizást és a nasizást tanulás közben. Helyette tegyetek magatok mellé egy tál epret és csemegézzétek azt, valamint a főétkezéseket tartsátok be és sokkal lendületesebben fog menni a tanulás. Ilyenkor érdemes betárazni ételekből magatoknak, hogy csak gyorsan melegíteni kelljen.

Forrás:
pixabay.com

Bulizás

És a nagy kérdés, a bulizás! Ha jól megterveztétek a tanulást és betartottátok a szabályokat, akkor egy laza szombat esti parti beleférhet, ha kihagyhatatlan eseményről van szó. Természetesen ilyenkor inkább mellőzzétek a sok alkoholt és a reggelig tartó bulikat, a vizsgák után lesz idő bőven bepótolni a nyár folyamán.

Forrás:
pixabay.com

Kitartás, lányok!

Ajánlott cikkek