Egyéb kategória

Segítünk, hogy számoljatok le a krónikus gyulladással örökre!

A szervezetetekben kialakuló, állandóan visszatérő, krónikus gyulladás nem mókás történet. Ugyanis az ilyen probléma nagyon könnyen okozhat más panaszokat, átcsaphat például krónikus ízületi gyulladásba.
vous - 2016.05.22.
Segítünk, hogy számoljatok le a krónikus gyulladással örökre!

A krónikus gyulladás az immunrendszer gyengeségét jelenti, ezáltal pedig könnyebben ki vagytok téve az ízületi problémáknak, emésztéssel kapcsolatos betegségeknek, a migrénnek, szorongásnak, hangulatingadozásnak, és még sorolhatnám. Pedig pusztán néhány dologra odafigyelve rengeteget tehettek az egészségetekért.

A gyulladás pedig a rossz étkezéssel, a folyamatos stresszes életmóddal, különféle ételérzékenységekkel könnyebben jön, így fokozottan ki vagytok téve egy körkörös, veszélyes folyamatnak, amiből nehéz kilépni, ám tehettek ellene!

Forrás:
pexels

Ne egyetek feldolgozott élelmiszert!

A feldolgozott élelmiszerek ugyanis tele vannak olyan adalékanyagokkal, melyekre az immunrendszeretek érzékenyen reagál, ezáltal pedig jó táptalajt ad a gyulladásnak. Nézzétek meg, mit vesztek a boltban, és részesítsétek előnyben a piacot, ahol friss, teljes értékű élelmiszereket szerezhettek be, például a magvak, gabonafélék nagyon fontosak a bélrendszeretek megerősítésében.

Egyetek húslevest!

Méghozzá olyat, ami csontból készül. A csontban lévő zselatin és kollagén ugyanis erősíti a szöveteket a testetekben, ugyanígy az ízületeiteket is, és erősíti az immunrendszereteket. Egyetek hát rendszeresen, könnyen beépíthetitek az étrendetekbe, hiszen egy nagy adagot lefőzve, lefagyasztva, bármikor elővehetitek nemcsak levesként, hanem például más ételekhez alapléként is.

Mozogjatok rendszeresen, de ne vigyétek túlzásba!

A rendszeres edzés fontos, ezt nem vitatja senki, sőt, néhányan velünk készültök az IRONGIRL-re. Ám figyeljetek a testetek jelzéseire, mert könnyen lehet, hogy túledzitek magatokat. A túledzettség pedig elősegíti a krónikus gyulladás kialakulását. Hallgassatok inkább egy profi edzőre, aki megmondja, mi az ideális mozgás mennyisége számotokra, és ne essetek át a ló túlsó oldalára!

Szedjetek vitaminokat!

Sok vitamin ugyanis gyulladáscsökkentő hatással bír, így szedjetek például D3-vitamint, halolajat, kurkumát, és persze a zöld turmix is csodákra képes, erről Viola is beszámolt nektek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.