Egyéb kategória

Segítünk, hogy számoljatok le a krónikus gyulladással örökre!

A szervezetetekben kialakuló, állandóan visszatérő, krónikus gyulladás nem mókás történet. Ugyanis az ilyen probléma nagyon könnyen okozhat más panaszokat, átcsaphat például krónikus ízületi gyulladásba.
vous - 2016.05.22.
Segítünk, hogy számoljatok le a krónikus gyulladással örökre!

A krónikus gyulladás az immunrendszer gyengeségét jelenti, ezáltal pedig könnyebben ki vagytok téve az ízületi problémáknak, emésztéssel kapcsolatos betegségeknek, a migrénnek, szorongásnak, hangulatingadozásnak, és még sorolhatnám. Pedig pusztán néhány dologra odafigyelve rengeteget tehettek az egészségetekért.

A gyulladás pedig a rossz étkezéssel, a folyamatos stresszes életmóddal, különféle ételérzékenységekkel könnyebben jön, így fokozottan ki vagytok téve egy körkörös, veszélyes folyamatnak, amiből nehéz kilépni, ám tehettek ellene!

Forrás:
pexels

Ne egyetek feldolgozott élelmiszert!

A feldolgozott élelmiszerek ugyanis tele vannak olyan adalékanyagokkal, melyekre az immunrendszeretek érzékenyen reagál, ezáltal pedig jó táptalajt ad a gyulladásnak. Nézzétek meg, mit vesztek a boltban, és részesítsétek előnyben a piacot, ahol friss, teljes értékű élelmiszereket szerezhettek be, például a magvak, gabonafélék nagyon fontosak a bélrendszeretek megerősítésében.

Egyetek húslevest!

Méghozzá olyat, ami csontból készül. A csontban lévő zselatin és kollagén ugyanis erősíti a szöveteket a testetekben, ugyanígy az ízületeiteket is, és erősíti az immunrendszereteket. Egyetek hát rendszeresen, könnyen beépíthetitek az étrendetekbe, hiszen egy nagy adagot lefőzve, lefagyasztva, bármikor elővehetitek nemcsak levesként, hanem például más ételekhez alapléként is.

Mozogjatok rendszeresen, de ne vigyétek túlzásba!

A rendszeres edzés fontos, ezt nem vitatja senki, sőt, néhányan velünk készültök az IRONGIRL-re. Ám figyeljetek a testetek jelzéseire, mert könnyen lehet, hogy túledzitek magatokat. A túledzettség pedig elősegíti a krónikus gyulladás kialakulását. Hallgassatok inkább egy profi edzőre, aki megmondja, mi az ideális mozgás mennyisége számotokra, és ne essetek át a ló túlsó oldalára!

Szedjetek vitaminokat!

Sok vitamin ugyanis gyulladáscsökkentő hatással bír, így szedjetek például D3-vitamint, halolajat, kurkumát, és persze a zöld turmix is csodákra képes, erről Viola is beszámolt nektek.

Ajánlott cikkek