Egyéb kategória

A bőrrák kezdeti tünetei: ezekre az intő jelekre figyeljetek

A nyár közeledtével nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire vigyázzatok magatokra a napsütésben. Persze az év minden szakában fontos odafigyelni a testetekre, a jelzéseire és a bőrötökre. Most arról lesz szó, hogyan ismerjétek fel, ha bőrgyógyászhoz kell fordulnotok.
vous - 2016.05.11.
A bőrrák kezdeti tünetei: ezekre az intő jelekre figyeljetek

Mi az a bőrrák?

A bőrrák tulajdonképpen nem is egy betegség, hanem egy kórképcsoport, amihez három fő fajta tartozik: a melanoma, illetve a bazálsejtes és a pikkelysejtes karcinóma.

Ki van veszélyben?

Forrás:
iStock

A bőrrák oka – a többi rosszindulatú daganatos megbetegedéshez hasonlóan – nem 100%-ban ismert, az viszont biztos, hogy az UV-sugárzásnak általában nagy szerepe van benne. Fokozott kockázatnak vannak kitéve azok, akiknek viszonylag sok anyajegyük van, vagy életük során legalább egyszer leégtek.

És hogy mik azok a tünetek, amikkel azonnal orvoshoz kell fordulni? Hogyan előzhetitek meg a bajt? Ide kattintva megtudhatjátok!

JOY & VOUS

A JOY.hu és a VOUS.hu stratégiai együttműködést kötöttek. Naponta olvashatjátok a JOY.hu szerkesztőinek, szerzőinek cikkeit nálunk, és fordítva: a VOUS szerkesztői és szerzői is vendégszerzősködnek a JOY.hu-n. Keressétek őket itt, kövessetek bennünket ott!

Ajánlott cikkek