Egyéb kategória

Erre kinek volt ideje?! – Feltalálták az órát, ami visszaszámol a halálunkig

Sok bizarr találmánnyal találkoztunk már – de azt hiszem, ti egyet fogtok érteni, hogy ez viszi a pálmát. Egy Los Angeles-i cég ugyanis piacra dobott egy órát, ami az átlag várható élettartam alapján visszaszámol a halálunk napjáig. Jó kis szülinapi ajándék, nem?
vous - 2016.05.10.
Erre kinek volt ideje?! – Feltalálták az órát, ami visszaszámol a halálunkig

A Los Angeles-i Seize The Day Technology nevű cég úgy döntött, hogy piacra dob egy olyan terméket, mellyel az egész emberiséget mélyen zavarba hozza és felháborítja. Hogy mi volt ez? Egy olyan óra, azaz visszaszámláló, ami a napjainkban mért átlag élettartam alapján visszaszámol a halálunk napjáig. Érdekes ötlet, nem? A számláló 28 000 napnál indul, eszerint a várható élettartamunk jelenleg 76 év és 260 nap.

Az indok, ami miatt a cég ezt műveli a világgal azonban legalább pozitív: azt állítják, hogy motivációnak szánják. Egy ilyennel a lakásunkban ugyanis folyamatosan figyelmeztetve vagyunk arra, hogy minden egyes napunkat hasznosan töltsük és kihasználjuk a lehetőségeinket – amíg van – írja a Women’s Health.

Forrás:
Indiegogo

Természetesen a 28 000 nap csak egy átlag, és a visszaszámláló nem tudhatja pontosan a halálunk dátumát, egyszerűen csak a születésünktől kezdve elkezd számolni, ameddig el nem telik ez a bizonyos mennyiség. De ha egy ilyen találmány csak egyszer is motiválni tud valakit arra, hogy több időt töltsön a családjával, vagy mondjuk ne csak összeállítson egy bakancslistát, hanem el is kezdje kihúzni onnan a tételeket, akkor a cég már elérte, amit akart.

Ajánlott cikkek