Trend

„Tényleg jól áll rajtam ez a ruha?” – ezek a rajzok segítenek a vásárláskor

A megfelelő ruhafazon kiválasztása mindenki számára nagy kihívást jelent. Sokszor többéves rutin kell hozzá. Szerintem elkerülhetetlen a sok próbálgatás, keresgélés, mire megtapasztaljuk, hogy melyek azok a fazonok, amelyek a legjobbat hozzák ki az adottságainkból.

vous - 2021.12.28.
„Tényleg jól áll rajtam ez a ruha?” – ezek a rajzok segítenek a vásárláskor

Érdemes először meghatározni, milyen testalkatotok van, így egy kis segítséggel vághattok neki a vásárlásnak. A következő ábrák kulcsszavakkal segítenek eligazodni a boltok kínálatában. Érdemes őket megjegyeznetek.

Alma testalkat

Ha ebbe a testalkatba tartoztok, a kerek formák jellemzik az alakototokat. A has és mell tájékon teltebbek vagytok. Nézzétek csak ezt a cikket!

Tipp ruhaválasztáshoz: Kerüljétek a túl szűk ruhák viselését, keressetek A vonalú vagy egyenes vonalú ruhafazonokat.

Körte testalkat vagy keskeny váll

Ha ilyen testalkatotok van, a csípőtök szélesebb, a melletek pedig kisebb. Igazán nőies formával rendelkeztek – ahogy korábban ebben a cikkben is írtuk.

Tipp ruhaválasztáshoz: Kerüljétek a csípőben szűk és sztreccsruhákat, a csípővonalban díszített darabokat vagy a tulipán fazont.

Hangsúlyozzátok a vékony derekat, viseljetek bátran nagy nyakláncokat és sálakat, hogy a tekintet a felső részetekre terelődjön. Szélesítsétek optikailag a felsőtestet egymástól távol levő ruhapántokkal vagy csónakkivágással.

Forrás:
Cséfalvay Fanny

Fordított háromszög testalkat

Ha ilyen testalkattal rendelkeztek, a vállatok szélesebb, mint a csípőtök. Az alkat atletikus.

Tipp ruhaválasztáshoz: Ez esetben ne válasszatok olyan darabokat, amelyek a vállakat és a melleket hangsúlyozzák. Kerüljétek a mellnél fodros ruhákat, viseljetek inkább V kivágású fazonokat, ezek ugyanis nyújtják a felsőtestet. A bő fazonú nadrágok és A vonalú szoknyák pedig ellensúlyozzák a váll szélességét.

Nagy mellek

Ha ilyen testalkattal rendelkeztek, a felsőtestetek hangsúlyosabb.

Tipp ruhaválasztáshoz: Kerüljétek a túl kivágott ruhák viselését. A V kivágást viszont nektek találták ki. Sose viseljetek túl vastag anyagú ruhákat, ezek optikailag még nagyobbá tesznek.

Téglalap testalkat

Ha ilyen, kicsit fiús testalkatotok van, a derék- és csípővonalatok általában keskeny, nem túl ívelt, szélességben szinte egyforma. A mellek kisebb méretűek.

Tipp ruhaválasztáshoz: Ez esetben válasszatok olyan ruhákat, amelyek ívelik az alakot és nőies formákat kölcsönöznek. Mindezt elérhetitek fodrokkal, körszoknyákkal vagy vállban hangsúlyosabb darabokkal.

Homokóra testalkat

Ha ilyen testalkatotok van, akkor karcsú a derekatok, amit nagyon sokféleképpen tudtok hangsúlyozni.

Tipp ruhaválasztáshoz: Ne viseljetek olyan ruhákat, amelyek eltakarják ezt az előnyös tulajdonságot. Viseljetek derékban szűk darabokat, ceruzaszoknyát vagy magas derekú nadrágokat, szoknyákat. Az A vonalú ruhák és szoknyák is optikailag vékonyítják a derekat.

Egy ruha, amire minden helyzetben számíthattok

Nyissuk ki a szekrényt, és spóroljunk meg többórányi hajtogatást és bosszankodást. Haladjunk célirányosan, ne gondolkozzunk bonyolult összeállításokban. Egészen egyszerűen csak vegyük elő azt a bizonyos kis feketét. Azt a ruhát, amely megoldást jelent a fent említett problémákra, és egész napra elegáns viseletet biztosít. Hogyan? Erről ebben a cikkemben írtam bővebben.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.