A mutatós pepita süteményt nálunk hagyományosan sárga és barna, vaníliás és kakaós piskótából készítik, de kevesen tudják, hogy van egy angol változata is, amely sárga és rózsaszín.
Az angol teasüteményt először 1884-ben készítették, Viktória királynő unokahúgának, Victoria of Hesse hercegnő és Louis de Battenberg herceg esküvőjén. A királyi palota fogadásán, az esküvői desszertek újdonságaként tűnt fel a hercegnő tiszteletére készített Battenberg-sütemény, és rögtön az angolok kedvencévé vált, amit ma már nem csak ünnepi alkalmakkor készítenek és fogyasztanak.
Elkészítése nem bonyolult – akár a sakk-szeletet, akár az angol változatát választjuk. A kakaós sakk-szelethez a baracklekvár és a csokoládés bevonat illik jobban, a Battenberg-szelethez viszont a málna- vagy eperdzsem és a marcipános bevonat.
A cikk itt még nem ért véget! Ha kíváncsiak vagytok a receptre, látogassátok meg a Cookta oldalát!