Egyéb kategória

Egy klasszikus az angol királyi udvarból – Készítsétek el a sakk-szeletet!

A mutatós pepita süteményt nálunk hagyományosan sárga és barna, vaníliás és kakaós piskótából készítik, de kevesen tudják, hogy van egy angol változata is, amely sárga és rózsaszín.

vous - 2016.04.30.
Egy klasszikus az angol királyi udvarból – Készítsétek el a sakk-szeletet!

Az angol teasüteményt először 1884-ben készítették, Viktória királynő unokahúgának, Victoria of Hesse hercegnő és Louis de Battenberg herceg esküvőjén. A királyi palota fogadásán, az esküvői desszertek újdonságaként tűnt fel a hercegnő tiszteletére készített Battenberg-sütemény, és rögtön az angolok kedvencévé vált, amit ma már nem csak ünnepi alkalmakkor készítenek és fogyasztanak.

Elkészítése nem bonyolult – akár a sakk-szeletet, akár az angol változatát választjuk. A kakaós sakk-szelethez a baracklekvár és a csokoládés bevonat illik jobban, a Battenberg-szelethez viszont a málna- vagy eperdzsem és a marcipános bevonat.

A cikk itt még nem ért véget! Ha kíváncsiak vagytok a receptre, látogassátok meg a Cookta oldalát!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Utazás Jordániába
Világ
Utazás Jordániába
vous - 2024.02.13.
Jordánia mesés világ, a legtöbbeknek olyan legendás helyek jutnak róla eszébe mint Petra, Wadi Rum vagy éppen a Holt-tenger.

Otthon

Hogyan maradjon száraz az ágy?
Otthon
Hogyan maradjon száraz az ágy?
vous - 2024.02.13.
A különböző inkontinenciabetegségek a statisztikák szerint a népesség 6-7%-át érintik. A súlyosabb esetekben sajnos a dolog csak kezelhető, illetve szinten tartható, de nem gyógyítható. A vizelettartási képesség romlása által okozott kellemetlenségek elkerülése érdekében fejlesztették ki a különböző vízhatlan lepedőket és matracvédőket.