Egyéb kategória

Üzenet a múltból: hallgassátok meg a telefon feltalálójának hangját!

Végre hallhatjuk annak az embernek a hangját, akinek az órákig tartó telefonbeszélgetéseket is köszönhetjük. Íme Bell valódi hangja!
vous - 2016.04.26.
Üzenet a múltból: hallgassátok meg a telefon feltalálójának hangját!

Nemrégiben sikerült azonosítani a National Museum of American Historyt üzemeltető Smithsonian Intézet egyik felvételéről a híres feltaláló, Alexander Graham Bell hangját. A telefon atyja 1885-ben rögzítette hangját, melyet most 2016-ban egy fonográfról visszajátszott, majd viaszhengerre elkészített felvételről hallhatunk ismét.

Bell tulajdonképpen kísérletezgetett, nemcsak azt mondja, hogy „halljátok a hangom, Alexander Graham Bell”, hanem sokáig számol, és több Shakespeare-műből is idéz a felvétel alatt. John Gray, a múzeum igazgatója szerint nagy pillanatnak számít a történelemben, hogy azonosítani tudták annak az embernek a hangját, aki elhozta számunkra mindenki más hangját – olvashatjuk az Indexen.

Ha ti sem szeretnétek lemaradni róla, itt hallgathatjátok meg a felvételt:

Kinek a hangját hallanátok még szívesen?

Címkék: #bell #hang #telefon
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.