Egyéb kategória

Ötszörös áron árulják menyasszonyi ruhaként a szalagavatósat

Most, hogy az esküvőre készülődök, óhatatlanul elkezdtem nézegetni a ruhakínálatot, még úgy is, hogy nem feltétlenül fehér dresszben gondolkozom. Elvégre adjuk meg az esélyt a fehér ruhának is, nem? A kutatómunkám kapcsán pedig valami nagyon meglepő dologba ütköztem.
vous - 2016.04.26.
Ötszörös áron árulják menyasszonyi ruhaként a szalagavatósat

A házasságkötésre készülve elég hamar szembesültem egy számomra megdöbbentő ténnyel: mindegy, hogy mit veszek, mit kérek, legyen az egy frizura vagy smink, képkeret, ha esküvőre kell, az eredeti hozzájutási ár sokszorosáért kapom meg. Nem túlzás ez egy kicsit? Apropó, egész klassz alternatív menyasszonyi csokrokra bukkantam, láttátok már?

Leginkább akkor ütköztem meg, mikor az egyik szalon menyasszonyi ruhái között böngésztem az oldalukon, és nagyjából 100 és 200 ezer között találtam ott szebbnél szebb fehér darabokat. Oké, tudtam, hogy ez így működik, és tudtam, hogy nincs nagy olcsóság, de erről a jelenségről eddig is hallottam, kvázi tudtam. Csakhogy kíváncsiságból rákattintottam a szalagavatós ruhákra is, hogy legalább hadd gyönyörködjek pár szép darabban, és jött a hidegzuhany.

Ugyanazok a fehér ruhacsodák voltak ott, mint a menyasszonyi ruha kategóriában, csak éppen huszon-párezer forintért.

Forrás:
Pexels

Ez két dolog miatt felháborító. Egyrészt, hogy ennyire felülárazott egy menyasszonyi ruha egy szalagavatós ruhához képest. Másrészt, ha már ennyire felülárazott azért, mert esküvőre kölcsönzik ki, ne izzadjanak már benne szalagavatón, mert így nem érzem azt, hogy egy esküvői ruhát kölcsönzök ki.

Ebből pedig csak azt a konklúziót vontam le, hogy egy pluszpont került a saját, nem biztos, hogy fehér, hanem mondjuk fekete esküvői ruha javára, másrészt pedig egyáltalán nem fair ez egy szolgáltatótól a vevővel szemben.

Felvettük a kapcsolatot a szalonnal, hogy valóban ugyanaz a kollekció található-e a két fül alatt, illetve jeleztük, hogy ez talán nem annyira korrekt árkülönbség. A következő választ kaptuk:

Ugyanaz a kollekció, igen. Az a nem korrekt, aki a szalagavatósoknak leselejtezett, 10 éves rongyokat ad 30 ezerért. Nos, az is megérne egy cikket…

Ezzel természetesen egyetértek, az is valóban megér egy cikket. Majd, mivel továbbküldtek a tulajdonoshoz, onnan is kaptunk választ. „A honlapunkon látható basic esküvői ruhák és szalagavatós ruhák valóban ugyanazok. A bérleti díjban a következők miatt van különbség:

Az esküvő előtt álló menyasszonyoknak feltételezhetően van állandó jövedelmük a munkabérük révén. A szalagavatós lányok szüleinek szeretnénk segíteni ezzel a kedvezménnyel, hiszen az érettségi időszakában sok kiadás van.

Diákkedvezmény szinte minden cégnél található. A menyasszonyoknak is volt és van kedvezmény, csak másképpen. Például januártól márciusig 50% kedvezménnyel lehetett foglalni az esküvői ruhát, azaz 70 000 Ft-ért. Áprilisi foglalás esetén pedig egy koszorúslány- vagy menyecskeruha bérlése ingyen jár a ruhához 35 000 Ft értékben.”

Értem én, de kedvezmény ide vagy oda, jövedelem ide vagy oda, az én szememben ez a kettő ugyanolyan ruha. Az rendben van, hogy egy esküvői ruháért többet kell fizetni, de akkor az legyen is esküvői ruha, amit csak a menyasszony hord.

Ami pedig a jövedelmet illeti, egy szülőnek éppen annyi jövedelme van, mint egy házasságba belekezdő párnak, akik lakásra gyűjtenek, és lehet, hogy gyerekük nincsen, de lehet kutyájuk, macskájuk, gondozásra szoruló családtagjuk, sőt sokaknak éppen úgy gyereke is.

Ami pedig az érettségi körüli kiadásokat illeti, ezzel is inkább csak az a baj, hogy az esküvő körül is sok kiadás van. Ami pedig nagyobb baj, hogy ezt nemcsak a ruhaszalonok gondolják így, hanem más szolgáltatók is, ami még többet dob a költségeken, mint például egy szalagavató esetében. Továbbá azt sem értem, hogy a fizetésem összege miért kellene hogy befolyásolja azt az összeget, amit egy kvázi szalagavatós ruhára adok ki.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.