Egyéb kategória

Szakértői tanács, hogy szokjatok le végleg a körömrágásról

A körömrágás szörnyű. Nemcsak a manikűrötöket teszi tönkre, de ha krónikussá válik, akkor bizony a köröm környéki bőr is sérül, ami komoly problémákat okozhat. Mutatjuk, mit tehettek ellene.
vous - 2016.04.25.
Szakértői tanács, hogy szokjatok le végleg a körömrágásról

A Women’s Health Chris G. Adigun bőrgyógyászhoz fordult a témában. Azt mondja, ha túl sokat rágjátok a körmötöket, akkor maradandó hegeket és károsodásokat is okozhattok. Kétféle körömrágás létezik: vannak, akik csak alkalmanként rágják a körmüket, mások viszont krónikusan.

Az utóbbi már súlyos, itt ugyanis már kényszerbetegségről is beszélhetünk – teszi hozzá Kieron O’Connor, a rögeszmékkel és kényszerbetegségekkel foglalkozó tanulmányi központ igazgatója. A szakértők most 5 tippet adtak arra, hogyan szokjatok le a kellemetlen szokásotokról.

1. Használjatok rossz ízű körömlakkot!

Már kaphatóak olyan körömlakkok, melyek direkt arra lettek kifejlesztve, hogy leállítsanak titeket a körömrágásról. Ha ugyanis elkezditek rágni a körmötöket, a lakk fanyar íze rögtön figyelmeztet titeket arra, hogy ez nem túl jó ötlet…

2. Manikűröztessetek!

Néha minden, amire szükségetek van, egy gyönyörű manikűr. Hiszen gondoljatok bele, minél szebb, annál kevésbé szeretnétek tönkretenni, nem?

Forrás:
pixabay.com

3. Nézzetek utána, mi okozhatja, és tegyetek ellene!

Ha idegességetekben rágjátok a körmötöket, akkor figyeljétek meg, milyen helyzetekben jön rátok. Lehet, hogy például akkor, ha határidőre kell végeznetek valamivel, vagy akkor, ha idegenekkel kell beszélnetek. Próbáljatok ezekre odafigyelni! Ha pedig sikerül megállni ilyen szituációkban a körömrágást, akkor bátran jutalmazzátok meg magatokat valamivel.

4. Lazítsatok az elvárásaitokon!

A körömrágók általában maximalisták. De ha túl kemények vagytok magatokhoz, úgy érzitek majd, hogy sosem tesztek eleget. Lehet, hogy túl irreális célokat állítotok fel magatoknak, ami azért rossz, mert szinte lehetetlen teljesíteni őket, ennek következtében pedig rögtön a szátokhoz nyúltok.

5. Kérjétek ki egy szakértő véleményét!

Vannak olyan extrém helyzetek, mikor egyedül nem tudtok változtatni a rossz szokásotokon. Ugyanis van, hogy a körömrágás pszichológiai problémákhoz kapcsolódik, ilyen esetekben pedig szakemberekre is szükség lehet. Szóval, ha úgy érzitek, hogy a körömrágás már a hétköznapjaitokat is tönkreteszi, akkor mindenképp kérjetek segítséget!

További tippeket ide kattintva találtok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.