Egyéb kategória

Hoppá! A zsír a barátunk, felejtsétek el a sovány tejet!

A fogyás érdekében lemondanátok mindenről? Még a reggeli kakaótokat is sovány tejjel isszátok, és így nem lesz olyan krémes? Most jó hírem van, a „rendes tejet” nem kell elhagynotok a legújabb tanulmányok szerint.
vous - 2016.04.23.
Hoppá! A zsír a barátunk, felejtsétek el a sovány tejet!

Az otthoni sovány tejetek szinte olyan, mintha fehér vizet öntenétek a kávéhoz? Ne aggódjatok, a legújabb tanulmányok szerint aki nagyobb zsírtartalmú tejet fogyaszt, még egészségesebbé is válhat – írja a Circulation.

Forrás:
pixabay.com

A tanulmány szerint a kettes típusú cukorbetegség elkerülhető a sok tejtermék fogyasztásával, mint például a tej, sajt, túró. Így nyilatkozott az egyik részt vevő tudós:

Akik több és zsírban gazdagabb tejterméket fogyasztottak, azoknál megfigyelhető, hogy a cukorbetegség kialakulásának esélye 50%-kal kevesebb.

A tanulmány sajnos arra már nem tér ki, hogy miért csökken a cukorbetegség esélye. De talán erre magyarázatot adhat az, hogy akik sovány tejet fogyasztanak, és nem jutnak elegendő zsírhoz, pótolják egyéb tápanyagokkal, mint például a cukor és egyéb szénhidrátok. Ez pedig bizony elhízáshoz és cukorbetegséghez vezethet.

De ha laktózérzékenységre gyanakodtok, akkor olvassátok el Andi cikkét arról, hogy milyen jelei vannak. Ha pedig nem szeretitek a tejet, akkor nézzétek meg, hogy mivel helyettesíthetitek.

Címkék: #tej #tejtermék #zsír
Ajánlott cikkek