Egyéb kategória

Mondjatok búcsút a fölösleges kilóknak és a bánatevésnek!

Vannak olyan napok, időszakok, amikor az evésben látjuk az egyetlen vigaszt és megoldást a problémáinkra. Nemhiába hívjuk bánatnassolásnak a túlzott édességfogyasztást, és nemhiába kering a sok kajafotó az interneten.
vous - 2016.04.24.
Mondjatok búcsút a fölösleges kilóknak és a bánatevésnek!

Mi, nők különösen imádunk enni, még ha a testünk ezt annyira nem is támogatja. Mindig megbánjuk, de annyi dolog történt tegnap, ma, holnap, egyszóval muszáj. Néhány étel fogyasztásakor külön boldogság tölt el bennünket. De mi köze van az evésnek az érzelmeinkhez?

A BlogHer szerzője egy évet töltött ennek kiderítésével, elvégre ez nem mehet így tovább, a helytelen táplálkozással a mentális egészségünket is kockáztatjuk. Most elhoztam nektek a tapasztalatait, amik a jövőben nektek is segítségetekre lehetnek.

Jojóeffektus

A rendszertelen és helytelen evéssel nemcsak a szervezetünket romboljuk, de az elménket is. Lehet, hogy egy ideig fogyunk a nem evéssel vagy a napi két étkezéssel, de ezek csak mind alkalmi súlyvesztések, amik később duplán jönnek vissza.

Forrás:
pexels.com

Űr kitöltése

Ha érzelmi mélypontra érünk, például egy szakítás vagy munkahely elvesztése után, ürességet érzünk, és az energiáink is minimálisra zuhannak a kedvünk miatt, így kényszeresen evéssel próbáljuk kitölteni az időt, és pótolni mindazt, amit elvesztettünk. Azonban ez mind helytelen, egyrészt egészségtelen, másrészt elhízáshoz vezet.

Próbáljuk meg evés helyett más érdemleges dolgokkal elütni az időt, mint például az alvás, szabadidős tevékenység, új hobbi kipróbálása vagy pihenés egy letehetetlen könyv társaságában.

Csak még egyszer

Ha túl vagyunk az ételválságon, és magabiztos, stabil elképzelésünk van arról, mit, mivel, mikor és mennyit eszünk, akkor egyrészt átléptünk a nehezén, másrészt pedig elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol néhanapján nyugodtan megengedhetünk magunknak egy-egy múltbéli falatot csak az öröm kedvéért. Csokiszirupos fagylalt a barátokkal? Mehet! De csak óvatosan!

Forrás:
pexels.com

Győzelmek és ünneplés

A pillanat, amikor azon kapjuk magunkat, hogy már második alkalommal néztünk végig egy filmet a moziban nassolás nélkül, sőt, már több mint három hónapja nem nyúltunk az eldugott bánatcsokihoz. Ezek apró örömök az életben, de nincs olyan apró dolog, ami ne érdemelné meg az ünneplést. Legyetek büszkék magatokra, megérdemlitek!

Mondjatok búcsút a bánatnassolásnak, a testetek már egyből boldogabb lesz!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.