Lélek

Elegetek van a pasikból? Ezeket a növényeket nektek találták ki!

Ha a szobanövények pasik lennének, akkor nagyon jó dolgunk lenne. Naponta egyszer elég lenne foglalkoznunk velük, és még úgy is kitartanának mellettünk, ha törik, ha szakad. Arról nem is beszélve, mennyire feldobják a lakás hangulatát.
vous - 2016.04.14.
Elegetek van a pasikból? Ezeket a növényeket nektek találták ki!

Nyilván nem örülnénk, ha most minden pasi zöld levelű, néma cserepes virággá változna, de mégis van valami a virágokban, amit a férfiak többségéből hiányolunk. És az nem más, mint a küzdelem. Néhány növény hihetetlen kitartással képes küzdeni az életéért és állni az idők próbáját néhány vízcseppért. Ezek az igazán megbízható társak, akiket ha akarnának, se tudnának megölni az olyan anti-növényes lányok, mint amilyen én is voltam (amíg be nem költözött egy kitartó karácsonyi kaktusz a párkányomra).

És hogy melyek is ezek a növények? Nézzük!

Fikusz

Ez az a virág, amit már biztosan láttatok, méghozzá a nagymamátok virágos komódján vagy pedig az iskola termeinek ablakpárkányán. Ezek a szőlőszerű növények gyorsan nőnek, és viszonylag alacsony a vízigényük. A lényeg a napfény és a szabad tér, ahol nyugodtan növekedhetnek.

Ezek a növények jobbak, mint azok a pasik, akik három hónap után hívnak csak el a második randira.

Dracéna, azaz a sárkányfa

A panellakások kedvenc növénye, mert tökéletesen bírja a száraz, fűtött tereket. Tisztítja a levegőt, így remek választás az allergiás emberek számára. Könnyedén alkalmazkodik mindenhez, csupán a napfény az, amiből többet kér az átlagnál.

Jobb, mint az a pasi, aki kevésbé toleráns, és nem tudja elviselni a gyerekeket.

Forrás:
pexels.com

Pozsgafa

Más néven majomfa, amiről azt tartják, szerencsét hoz a pénzügyekben, mindaddig, amíg megfelelően kezeljük őket. Sok napfényre van szükségük, de nem igénylik a túlöntözést.

Jobb, mint egy pasi, aki azt hiszi, minden csak róla szól.

Nyílgyökér

Imádják a szűrt napfényt, télen viszont egy kicsit ingerlékenyek a hidegtől (de hát ki nem?!). Szeretik a párát, a forró hangulatot, és imádnak barátkozni más növényekkel.

Jobb, mint az a pasi, akinek tömegiszonya van, és nem tudja elviselni a barátaitokat.

Filodendron

Az indirekt napfénnyel könnyedén elcsábíthatjuk, de mégis szereti, ha kételyek közt nevelgetjük, azaz csak annyi vizet adunk neki, amennyire épp szüksége van. Társasági lény, mégsem igényel sok gondoskodást. Hát nem tökéletes?

Jobb, mint az a pasi, aki mindent megtesz egy kis figyelemért.

Na, kinek melyik jön be? 🙂

Ajánlott cikkek