Egyéb kategória

Coming outolnak a VOUS-lányok: ezektől függünk mi

Mindenki függ valamitől. A függőség része az életünknek: sokszor annyira alattomosan épül be a mindennapjainkba, hogy mire észbe kapunk, már rutinná is vált. A gyógyulás első lépése: felismerni a problémát. Mi, VOUS-lányok nemcsak felismertük, de meg is mutatjuk nektek, ki mivel „küzd” a szerkesztőségben.
vous - 2016.04.12.
Coming outolnak a VOUS-lányok: ezektől függünk mi

Ha azt gondoljátok, titeket nem érint a probléma, hadd említsek meg párat a leggyakoribb hétköznapi függőségeink sorából: kóla-addikció, takarításmánia, kapcsolatfüggőség, kényszeres konditerembe járás, internetfüggőség. Na, ti magatokra ismertetek valamelyikben? Mi igen.

Sophie és a telefon-nyomogatás

Hírszerkesztőnk, Sophie, aki szeret írni és jó írásokat olvasni valami mást is nagyon szeret: a telefonját. Nem kíméli a kezét. Ha valakinél, hát nála fokozottan fennáll az ínhüvelygyulladás veszélye: a telefonja állandóan a kezében van – és bizony állandóan nyomogatja is. Sokan vagyunk ezzel így, egy kis digitális detox mindannyiunknak jót tenne.

„Utálok szembesülni vele, de komoly telefonnyomogatás-függőségem van. Nem is muszáj, hogy internetezzek rajta, a lényeg, hogy nyomogassak valamit. Azokon a nagyon ritka napokon, mikor véletlenül otthon hagyom, a kezdeti para után szinte olyan érzésem van, mintha a bilincsemtől szabadultam volna meg.”

Való igaz, tanúsíthatjuk: Sophie mindig gondosan a laptopja mellé helyezi a telefonját, amire munka közben még akkor is rá-rápillant, amikor az nem is pittyeg. A függőkről azt mondják, hajlamosak fantomrezgéseket észlelni és fantompittyenéseket hallani. Amíg Sophie nem észlel ilyeneket, addig talán nincs nagy baj.

Viola és a cipők, táskák, ékszerek

Senior szerkesztőnk, Viola egy korrajz is lehetne: olyan problémával küzd, amivel nagyon sok nő tud azonosulni. Vásárlásfüggő – de kicsit azért még tagadja.

„Nem nevezném magam vásárlásfüggőnek, mivel tudatos vagyok a vásárlásaim során, és mindig a kijelölt anyagi kereteken belül maradok. Viszont az tény, hogy elképesztő mennyiségű cipővel, táskával, ékszerrel és ruhával rendelkezem. A bizsuimat például két szemetesvödörben tárolom (ami egyébként nem a legpraktikusabb, senkinek nem ajánlom) – mindkét vödör tele van. A cipőket is nagyon szeretem – de ami az igazi elmebetegség, hogy képes vagyok úgy megvenni őket, hogy előre tudom, soha nem fogom felvenni az adott darabot. Ez a bársonyszandál is ilyen: a lábam helyett a szobám polcán díszeleg – és nem ez az egyetlen pár, ami dekorációs elemként végezte.”

Violának talán érdemes lenne kipróbálnia a kapszula-gardróbot. Ha mindössze 33 darabot tarthatna a ruhásszekrényében, talán jobban átgondolná vásárlás előtt, hogy pontosan mire is van valóban szüksége.

Andi és a Nutella

Nézzétek meg jól a következő képet. Nézzetek bele szerzőnk, Andi szemébe és mélyedjetek el a tekintetében. Ez a csinos lány minden nő és minden férfi tükörképe ezen a fotón. A Nutellát mindenki szereti. Vegyetek róla példát, és valljatok színt! Andi már elismerte, hogy ő bizony átpártolna a sötét oldalra egy kis mogyorókrém vagy más édesség kedvéért.

„Én általában az édességektől függök: minden jöhet, ami cukros és finom. Én könnyen megállom, hogy ne vegyek, ám ha van otthon – mert a párom vásárolt –, akkor addig eszem, amíg van, nem tudok leállni. Ezt a Nutellát a párom magának vette, de sokat mondok, ha két kanállal jutott neki belőle.”

Sophie már eltöltött egy hetet cukor nélkül, és ebben a videóban részletesen be is számolt róla. Andinak ezúttal fel is írjuk receptre a videó megtekintését – és ha ti is hasonló problémákkal küzdötök, nektek is ugyanezt javasoljuk!

Zsófi és a varázstollak

Fotósunk, Zsófi egy vagyont költ a függőségére. De vajon mi lehet az? Tuti kamerafelszerelésre, objektívekre és menő kameratáskákra megy el az, amit a malacperselyben gyűjtögetett az évek során. Vagy szerencsejátékfüggő lenne?!

„Ha rosszkedvem van, elhúzok a legközelebbi papír-írószer boltba és több ezer forint értékben veszek egy csomó tollat. Olyan mértékű a függőségem, hogy ha egy tollat adnak a kezembe, már ránézésre pontosan meg tudom mondani, hogy milyen típusú papírra a legjobb vele írni.”

És még azt mondják egyesek, hogy a kézírás el fog tűnni a digitalizációnak köszönhetően!

Nem és nem! Addig, amíg Zsófi itt van, a kézírás csodálatos intézménye nem megy sehová! Köszönjük, Zsófi, a hagyományőrző munkádat!

Mi már túl vagyunk a nehezén, azaz a gyógyuláshoz vezető első lépésen: a beismerésen. Most rajtatok a sor! Rátok vagyunk kíváncsiak! Ti mire vagytok kórosan rákattanva?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.