Egyéb kategória

Magyarul szaval verset a brit nagykövet a költészet napján

A magyar költészet napját minden évben ezen a napon, április 11-én, József Attila születésének napján tartjuk, amikor versekkel, szavalatokkal emlékezünk meg a magyar költészet korszakairól és nagyjairól.
vous - 2016.04.11.
Magyarul szaval verset a brit nagykövet a költészet napján

Bár ez a mai nap kifejezetten hazánk költészetéről szól, a minap különleges videót tett közzé a brit nagykövetség. A videóban a brit nagykövet, Iain Lindsay József Attila Tavasz van! Gyönyörű! című versét szavalja. A szavalat érdekessége, hogy nem az anyanyelvén, hanem magyarul szólal meg a nagykövet.

Szerintünk csodás gesztust tett Iain Lindsay, ezzel is bizonyítva a magyar nyelv iránti tiszteletét.

Köszönjük szépen!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.