Egyéb kategória

A legnagyobb hibák, amiket zuhanyzás közben elkövethettek

Egy hosszú, nehéz munkanap után semmire nem vágyunk jobban, mint egy kellemes, kiadós zuhanyzásra és relaxálásra, nem igaz, lányok? De mi van, ha a bőrproblémáink nagy részét a zuhany okozza? Elmondjuk nektek, mire érdemes odafigyelni.
vous - 2016.04.05.
A legnagyobb hibák, amiket zuhanyzás közben elkövethettek

A bőrünk mondhatni egy hatalmas szivacs, ami könnyen felszív szinte mindent – beleértve a bacikat is. Ebből következik, hogy a bőr nagy mértékben ki van téve a fertőzéseknek. Bár a felszínén található baktériumflóra gátolja a túlzott mértékű gyulladások kialakulását, de nem védhet meg mindentől.

Most már könnyen kitalálhatjátok, hogy az arcon és a testen lévő pattanások – amiket oly nagy beleéléssel próbálunk mindig eltüntetni – nagy részét a tisztálkodás okozza – írja a Bustle. Ne értsetek félre! Zuhanyozzatok, hiszen tisztálkodni kell! Csak eddig lehet, hogy nem figyeltetek oda olyan szempontokra, amikre bizony érdemes. Mutatjuk, mikre!

Hidratálni kell a nedves bőrt is

Sokan esünk abba a hibába, hogy a nedves bőrünket nem hidratáljuk, viszont ez is fontos lenne. A legjobb erre a jojoba- és olívaolaj eredetű hidratáló, ami természetesen hidratáltan tartja a bőrt az E-vitaminnak és a gyümölcsolajnak köszönhetően.

A szivacs sajnos a baktériumok tárháza

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: a szivacsok rengeteg bacinak adhatnak otthont, így vagy érdemes azokat gyakran cserélni, vagy pedig beruházni egy konjac – azaz mélytisztító – szivacsra. Egy bőrgyógyász, Jessica Wu ajánlja ezt a típust, ami az arc és a test tisztításához is tökéletes. A konjac mentes a vegyi anyagoktól, színezékektől és allergénektől, így eltávolítja a mitesszereket is.

Cseréljünk gyakrabban törölközőt!