Egyéb kategória

Egy McDonald’s dolgozó csodálatos leckét adott a világnak emberségből

Emberség, egymás iránti elfogadás és segítség. Ez a három dolog elengedhetetlen alapja a társadalom előrehaladásának, és ennek köszönheti egy sérült, tajvani férfi, hogy nyugodtan, kényelmesen és erőfeszítés nélkül tudta megenni a vacsoráját az egyik gyorsétteremben.
vous - 2016.03.17.
Egy McDonald’s dolgozó csodálatos leckét adott a világnak emberségből

Mindannyian tudjuk, mi zajlik egy gyorsétteremben. Fáradt, fiatal dolgozók, monoton robotmunka, állandó sorban állás és hirtelen távozás. A vendéglátás ezeken a helyeken egyenlő a nullával. Elmondjuk, melyiket szeretnénk, válaszolunk három kérdésre, elvesszük a tálcánkat és továbbállunk szó nélkül. Elfogadott, elvégre nem bájcsevegni járunk oda, hanem minél előbb elhallgattatni azt a bizonyos korgást. De mi van azokkal, akiknek nem megy minden ilyen egyszerűen?

Egy tajvani férfi esete pontosan ilyen. Testi fogyatékossága miatt korlátozott a mozgása és a beszéde. A legtöbb esetben valószínűleg semmibe veszik a problémáját a kiszolgálók, de az egyik tajvani McDonald’s dolgozója bebizonyította, hogy van még emberség a Földön.

Forrás:
facebook.com

A férfi nemcsak kiszolgálta az elé álló sérült embertársát, hanem a kikért vacsoráját is segített neki megenni. Leült vele szembe a kiválasztott asztalhoz, majd falatonként, türelemmel adta szájába az ételt. A szerény 19 éves eladó csak ennyit válaszolt a történet kapcsán:

A vendégek a barátaink. Csak azt tettem, amit tennem kellett.

Ez pedig egy olyan történet, ami nemcsak megerősíti az emberségbe vetett hitünket, hanem nagyon sokat tanulhatunk is belőle. Segíteni lehet és kell is, ha módunkban áll!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!