Egyéb kategória

Gyógyszer nélkül is leszámolhattok a kínzó fejfájással

Fáj a fejetek, és rögtön gyógyszer után nyúltok? Ne tegyétek! Meglepődtök, milyen sok dolog okozhat fejfájást, amire nem egy szem bogyó a megoldás, hanem az, hogy megszüntessétek a kiváltó okot. Hiszen tudjátok, a gyógyszer csak a tüneteket enyhíti, a kiváltó okot nem szünteti meg!
vous - 2016.03.17.
Gyógyszer nélkül is leszámolhattok a kínzó fejfájással

Keveset ittatok

Bizony, miközben naphosszat az asztalotoknál ültök, könnyedén elfeledkezhettek arról, ami a legfontosabb: inni, inni, inni. Tudjuk, hiszen Eszter is írt róla egy cikket, hogy nem is olyan könnyű rászokni a vízre. Pedig a dehidratáltság könnyen kínzó fejfájáshoz vezethet.

Forrás:
pexels

Túl sok szulfitot vittetek be a szervezetetekbe

Ha az étrendetekben gyakran szerepel érlelt sajt, szalámi, akkor lehet, jobb, ha csökkentitek az adagokat. A bennük lévő szulfitok ugyanis tágítják a vérereket, ami könnyen fejfájásba torkollhat. Vezessetek kajanaplót, és figyeljétek, miből mennyit esztek, hátha a szulfitok okozzák a fejfájásotokat.

Túl sok kávét isztok

A kávéfüggőség létező dolog. Az elvonási tünetek között pedig vezet a fejfájás. A túl sok koffein nem tesz jót nektek, fokozatosan csökkentsétek az adagokat, napról napra, sajnos a leszokás végéig vezető út cseppet sem lesz kellemes.

Megerőltettétek a szemeteket

Könnyen lehet, hogy nem is tudtok róla, hogy nem jó a szemetek, és szemüvegre szorulnátok. A rosszul fókuszáló szem ugyanis görcsösséget okoz a homlokotok tájékán, és igen, kitaláltátok, fejfájást eredményez. Menjetek el orvoshoz, szerezzetek be egy divatos szemüveget, és viszlát, fejfájás!

Túl sokat bámultátok a laptopotok monitorját

Ha laptoppal dolgoztok a munkátokból kifolyólag, ne is csodálkozzatok, hogy fáj a fejetek. A monitor bámulása és a belőle áradó fény nem tesz jót a szemeteknek, így a fejeteknek sem. Óránként tartsatok némi pihenőt, és jó, ha szereztek egy képernyővédőt is, ami tompítja a rátok zúduló fényt.

Túl sok a stressz

Összességében a stressz nem oka a fejfájásnak, de a stresszt kiváltó okok – kialvatlanság, szorongás, rossz táplálkozás és dehidratáltság – okozhatnak fejfájást. Bármi, ami jó a stressz ellen: jóga, pilates, meditálás, aromaterápia, azt csináljátok! MOST!

A fogamzásgátlótok nem megfelelő

A fogamzásgátló váltása is felborítja a hormonrendszereteket, ami könnyedén hozhat magával gyakori fejfájást. Ha ez sokszor és sokáig előfordul a gyógyszer váltása után, szóljatok a nőgyógyászotoknak!

Forrás:
pexels

Rosszul hordjátok a hajatokat

Ezen megrökönyödtem, de tényleg igaz. Mikor túl hosszú lett a hajam, gyakrabban kötöttem fel lófarokba, és a szoros copf egy idő után, szinte észrevétlenül túlhúzta a hajszálaimat. Nem tudatosítottam, hogy a copf húzza a fejbőröm, mindössze azon lepődtem meg, hogy a szűnni nem akaró fejfájásom azonnal enyhült, miután kiengedtem a hajam. Durva!

Megtámadott a parfümötök

A túl erős illat könnyedén okozhat fejfájást, és sajnos nem ti döntitek el, hogy melyik parfümötök irritál benneteket. Kiszámíthatatlan, hogy melyikkel nem bírtok együtt élni, még ha elsőre nagyon kellemesnek is tűnik az illata. Szagoljatok kávét, az segíthet a semlegesítésben, és cseréljetek ruhát, az ilyenkor segít.

Ajánlott cikkek