Egyéb kategória

Sírás után még fejfájással is küzdötök? Valószínűleg a testetek is szomorú üzemmódra kapcsol

Néha egy kiadós sírás megkönnyítheti a lelketeket, de előfordul, hogy ezután csak rosszabb lesz, és a fejetek is fájni kezd. Nem elég a kivörösödött szem, még a fejetek is majd’ kettéhasad. De mi történik a testetekkel, amikor sírtok?

vous - 2018.08.27.
Sírás után még fejfájással is küzdötök? Valószínűleg a testetek is szomorú üzemmódra kapcsol

Amikor szomorúak vagytok, a szervezetetekben megnövekszik a stressz hormon szint, mint a kortizol – magyarázza Lawrence Newman professzor, a New York Egyetem fejfájás részlegének vezetője, akit a Women’s Helath kérdezett meg a témában.

Ezek a stressz hormonok elindítják a neurotranszmittereket, amelyek fizikai reakciókat váltanak ki, mint a feszültség a homloktájékon, vagy a könnyek. Amikor a könnyek elkezdenek folyni, akkor az orrlyukak elkezdenek megduzzadni, ami torlódást okoz az orrmellékében. Egyidejűleg a fej és a nyaki izmok is elgyengülnek.

Alapjában véve, amikor elkezditek rosszkedvűnek érezni magatokat, a testetek is ezt teszi.

Mit tehettek, hogy javítsatok a helyzeten?

  • Nem kell egész nap az ágyban fekve szenvednetek, hacsak nem épp pont erre vágytok. Newman tanácsai szerint először is használjatok hideg vagy meleg borogatás, attól függően melyik hőmérséklet esik jobban. Tegyétek a borogatást a nyakatokra, a tarkótokra vagy a homlokotokra.
  • Egy frissítő zuhany szintén segíthet.
  • Próbáljátok ki a fej- és nyakmasszázst.
  • Ha semmi sem segít, sajnos maradnak a fájdalomcsillapítók.
Ajánlott cikkek