Egyéb kategória

Sírás után még fejfájással is küzdötök? Valószínűleg a testetek is szomorú üzemmódra kapcsol

Néha egy kiadós sírás megkönnyítheti a lelketeket, de előfordul, hogy ezután csak rosszabb lesz, és a fejetek is fájni kezd. Nem elég a kivörösödött szem, még a fejetek is majd’ kettéhasad. De mi történik a testetekkel, amikor sírtok?

vous - 2018.08.27.
Sírás után még fejfájással is küzdötök? Valószínűleg a testetek is szomorú üzemmódra kapcsol

Amikor szomorúak vagytok, a szervezetetekben megnövekszik a stressz hormon szint, mint a kortizol – magyarázza Lawrence Newman professzor, a New York Egyetem fejfájás részlegének vezetője, akit a Women’s Helath kérdezett meg a témában.

Ezek a stressz hormonok elindítják a neurotranszmittereket, amelyek fizikai reakciókat váltanak ki, mint a feszültség a homloktájékon, vagy a könnyek. Amikor a könnyek elkezdenek folyni, akkor az orrlyukak elkezdenek megduzzadni, ami torlódást okoz az orrmellékében. Egyidejűleg a fej és a nyaki izmok is elgyengülnek.

Alapjában véve, amikor elkezditek rosszkedvűnek érezni magatokat, a testetek is ezt teszi.

Mit tehettek, hogy javítsatok a helyzeten?

  • Nem kell egész nap az ágyban fekve szenvednetek, hacsak nem épp pont erre vágytok. Newman tanácsai szerint először is használjatok hideg vagy meleg borogatás, attól függően melyik hőmérséklet esik jobban. Tegyétek a borogatást a nyakatokra, a tarkótokra vagy a homlokotokra.
  • Egy frissítő zuhany szintén segíthet.
  • Próbáljátok ki a fej- és nyakmasszázst.
  • Ha semmi sem segít, sajnos maradnak a fájdalomcsillapítók.
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.