Egyéb kategória

Vérciki: hidzsábja miatt aláztak meg egy olimpikont

Kellemetlen, sőt, vérciki egy nagy színvonalú rendezvényre nézve, hogy vallása miatt diszkrimináljon egy résztvevőt. Az illető ráadásul Amerika színeiben indul majd a riói olimpián vívóként.
vous - 2016.03.13.
Vérciki: hidzsábja miatt aláztak meg egy olimpikont

Ibtihaj Muhammad vívónő – aki Rióban a páston fog küzdeni az olimpia éremért – a South by Southwest programján szeretett volna részt venni, ami egy kreatív innovációs rendezvény, ám egy kellemetlen incidens főszereplőjévé vált. A regisztrációnál ugyanis felszólították, hogy vegye le a hidzsábot a fejéről, ugyanis csak így kaphat fényképes jelvényt, ami szükséges a belépéshez.

Esélyem se volt elmagyarázni, hogy vallási okokból hordom, újra és újra rám parancsoltak, hogy vegyem le.

– mesélte a megalázó eseményt a vívónő, és ki is posztolta sérelmét a Twitterre, ahol rengetegen reagáltak erre a sértő bánásmódra.

Nem sokkal később azonban már fejkendős fotós jelvényt posztolt, a rendezvény vezetője pedig elnézést kért tőle.

Nem egyezik az elveinkkel, hogy eltávolíttassuk a hidzsábot a jelvény érdekében. Az egyik önkéntesünk tett így, őt el is távolítottuk a rendezvény helyszínéről. Zavarban vagyunk a történtektől, Ibtihaj kisasszonytól pedig személyesen elnézést kértünk.

– írták a Mashable magazinnak e-mailjükben. Nos, úgy tűnik, a vívónő nemcsak a sikeres meccse miatt örülhet így, hanem az esélyegyenlőségért vívott küzdelmében is nyert. Éljen! Hiába, a hidzsáb egyre több helyen nyer teret, láttátok már a Dolce & Gabbana lélegzetelállító kollekcióját?Na és a hidzsábot viselő Barbie babát?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.