Egyéb kategória

Vérciki: hidzsábja miatt aláztak meg egy olimpikont

Kellemetlen, sőt, vérciki egy nagy színvonalú rendezvényre nézve, hogy vallása miatt diszkrimináljon egy résztvevőt. Az illető ráadásul Amerika színeiben indul majd a riói olimpián vívóként.
vous - 2016.03.13.
Vérciki: hidzsábja miatt aláztak meg egy olimpikont

Ibtihaj Muhammad vívónő – aki Rióban a páston fog küzdeni az olimpia éremért – a South by Southwest programján szeretett volna részt venni, ami egy kreatív innovációs rendezvény, ám egy kellemetlen incidens főszereplőjévé vált. A regisztrációnál ugyanis felszólították, hogy vegye le a hidzsábot a fejéről, ugyanis csak így kaphat fényképes jelvényt, ami szükséges a belépéshez.

Esélyem se volt elmagyarázni, hogy vallási okokból hordom, újra és újra rám parancsoltak, hogy vegyem le.

– mesélte a megalázó eseményt a vívónő, és ki is posztolta sérelmét a Twitterre, ahol rengetegen reagáltak erre a sértő bánásmódra.

Nem sokkal később azonban már fejkendős fotós jelvényt posztolt, a rendezvény vezetője pedig elnézést kért tőle.

Nem egyezik az elveinkkel, hogy eltávolíttassuk a hidzsábot a jelvény érdekében. Az egyik önkéntesünk tett így, őt el is távolítottuk a rendezvény helyszínéről. Zavarban vagyunk a történtektől, Ibtihaj kisasszonytól pedig személyesen elnézést kértünk.

– írták a Mashable magazinnak e-mailjükben. Nos, úgy tűnik, a vívónő nemcsak a sikeres meccse miatt örülhet így, hanem az esélyegyenlőségért vívott küzdelmében is nyert. Éljen! Hiába, a hidzsáb egyre több helyen nyer teret, láttátok már a Dolce & Gabbana lélegzetelállító kollekcióját?Na és a hidzsábot viselő Barbie babát?

Ajánlott cikkek