Egyéb kategória

Pénztárcavastagító tippek hétvégi nagybevásárlásra

Kevés gyötrőbb pillanat van az életben, mint amikor egy hétvégi bevásárlás után ránéztek a papírnyelvre, amit kitol magából a kasszagép. Hová, mire ment el ennyi pénz? Mitől lett ennyire lapos a pénztárca?
vous - 2016.03.11.
Pénztárcavastagító tippek hétvégi nagybevásárlásra

A nagyobb bevásárlás pedig – ha jól csináljátok – jó dolog, sokkal költségkímélőbb tud lenni, mintha napi szinten találnátok ki, hogy mit esztek aznap. Gondoljatok csak a hirtelenjében rendelt ebédekre, kutyafuttában vásárolt méregdrága, cseppet sem egészséges szendvicsekre. De hogyan kell jól csinálni a vásárlást?

Terv, terv, TERV

Nem lehet elégszer elmondani, hogy mindig készítsetek bevásárlólistát, és tervezzétek meg az egész heti kajálásotokat. A tervezés szinte kizárja, hogy felesleges dolgokat vegyetek, a lista pedig azt, hogy „hirtelen rádöbbenjetek, mire van szükségetek”.

Forrás:
pixabay

Vásároljatok egyedül!

Ugye, ismerős, hogy ha ketten mentek, akkor belehúzzátok egymást az elcsábulás gödrébe? Egy kis nutella, egy kicsi csipsz, garnéla szósszal, csak mert olyan jól néz ki. Vagy menjetek együtt, és haladjatok a terv szerint, vagy csak egyedül induljatok neki a beszerző körútnak!

Ne dőljetek be az akcióknak!

Vagy ha mégis, akkor alaposan nézzétek meg a termékek szavatossági idejét. Attól, hogy valami konzervben van, még megromolhat idővel. Nem kell elhinni mindent a zombiapokalipszis filmekből. Bónusz, hogy az akciós termékek gyakran nem azok, csak úgy vannak tálalva.

Ne vegyetek készételeket!

Igaz, csábító, hogy a Cézár-salátát nem kell összedobnotok, de vegyétek észre: a minősége gyér, plusz magatok olcsóbban minőségibb verziót készítetek. Ne legyetek lusták! Különben is, írtunk nektek, hogyan tudjátok sokáig felhasználni a salátaleveleket, hogy ne fonnyadjon rátok!

Nézzetek felfelé és lefelé is!

A legdrágább termékek ugyanis szemmagasságban vannak, pont azért, hogy megragadja a vásárlók tekintetét. Ugyanazt megtaláljátok pár sorral feljebb vagy lejjebb sokkal olcsóbban.

Vásároljatok szezonális dolgokat

A szezonális dolgok ugyanis könnyebben elérhetőek, ezért olcsóbbak, mint a nehezebben, messzebbről beszerzett társaik. évszakonként érdemes átgondolnotok a konyhaművészeteteket is, főzzetek olcsó, szezonális alapanyagokból!

Tartsatok húsmentes napokat

Forrás:
pixabay

Tény, a hús az egyik legdrágább dolog az ételek piacán, de az egyik legtáplálóbb is. Nem azt mondom, hogy legyetek vegetáriánusok, de ne egyetek minden nap húst hússal. Annyira gazdag a gasztrokultúra, barangoljatok benne bátran!

Gondolkozzatok nagy kiszerelésben

Noha kényelmesebbnek tűnik kis adagokat venni mindenből, a nagyobb kiszerelés mindig olcsóbb. Gondolkozzatok hosszú távon! Miből fogy a legtöbb? Alakítsátok ki a heti étrendeteket úgy, hogy biztosan elfogyjon a szavatosság lejárta előtt. Ebből csak tanultok, és magatok is meglepődtök majd, mennyi mindent tudtok kihozni egy alapanyagból.

Vegyetek fagyasztott zöldségeket és gyümölcsöket!

Tévhit, hogy a fagyasztott zöldségek és gyümölcsök egészségtelenebbek lennének. Tehát ha málnára vágytok, és nincsen szezonja, vásároljatok belőle fagyasztottat! Olcsóbb, és ugyanolyan finom!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!